100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Belgische providers blokkeren meer torrentsites

Woensdag 28 augustus 2013 1 minuut en 3 seconden leestijd

Belgische providers blokkeren meer torrentsites

Waar torrentsite The Pirate Bay al langer wordt geblokkeerd in België is het nu ook de beurt aan andere torrentsites zoals KickAss Torrents, ExtraTorrent, Bitsnook en H33T. Dit stelt TorrentFreak. Of het net zoals bij The Pirate Bay om een dns-blokkade gaat is nog niet duidelijk.

Bezoekers die naar de geblokkeerde torrentsites gaan krijgen volgens TorrentFreak de mededeling dat de website ‘illegaal is volgens de Belgische wetgeving’. Op dit moment is het nog niet duidelijk of de blokkade het gevolg is van een uitspraak of bevel van een Belgische rechtbank. Woordvoerder van de Belgische piraterijbestrijder BAF  Anne-Gaëlle Solé, kan alleen bevestigen dat er een klacht bij de rechtbank is ingediend, maar weet niet of aan de vraag om een blokkade gehoor is gegeven.

Het is nog niet duidelijk welke internetbroviders de torrentsites blokkeren en hoe dit zou gebeuren. De blokkade van The Pirate Bay waaraan van de rechtbank moet worden meegewerkt is ingesteld via de dns-servers van de providers zoals Telenet en Belgacom. Deze blokkade is erg makkelijk te omzeilen: het instellen van andere dns-servers zoals die van OpenDNS of google is genoeg om The Pirate Bay alsnog te kunnen bereiken. In Nederland zijn echter ook de ip-adressen van The Pirate Bay geblokkeerd waardoor de blokkade lastiger te omzeilen is.

TorrentFreak schrijft overigens dat de nieuwe domeinnaam van KickAss Torrents, namelijk Kickass.to niet in de blokkade is meegenomen. Enkel de oude domeinnaam Kat.ph zou zijn geblokkeerd. Ditzelfde geldt voor thepiratebay.sx, de nieuwe domeinnaam van The Pirate Bay.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.