100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Kies je een internet abonnement voor één of twee jaar?

Woensdag 9 Mei 2018
Laatste update: Dinsdag 26 Mei 2020 2 minuten en 51 seconden leestijd

Kies je een internet abonnement voor één of twee jaar?

Je gaat internet vergelijken en krijgt daarbij de abonnementen van verschillende providers te zien. Om te beginnen ga je de keuze maken welk abonnement het beste bij jou past. Is het internet vergelijken achter de rug dan komt de volgende keuze. Ga je voor een contractduur van 12 maanden of kies je voor 24 maanden.

Contractduur van je internet abonnement

Net als bij veel abonnementen kies je ook voor je internet abonnement een contractduur. Bij energiecontracten is het mogelijk om een contract af te sluiten voor bijvoorbeeld 2, maar ook 5 of 7 jaar. Bij internet abonnementen is dit niet zo. Je kunt alleen kiezen uit een abonnement van 12 of 24 maanden. Dit geldt niet alleen voor internet abonnementen afsluiten, maar ook voor internet en bellen, internet en TV en alles-in-1 abonnementen. Na de contractperiode kun je je internet abonnement bij je provider behouden, maar ook (bij de meeste providers) met een maand opzegtermijn opzeggen.

Voordelen contractduur van 12 maanden

Je bent klaar met het internet vergelijken en gaat nu de keuze maken tussen een abonnement van 12 of 24 maanden. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een contractduur van 12 maanden?

Met een contract van één jaar kun je ieder jaar overstappen naar een andere internet provider. Dit kan om verschillende reden een goede keuze zijn. Een aantal redenen waarom je kunt overstappen zijn:

  • De prijs bij een andere provider is lager voor een vergelijkbaar pakket
  • Je ontvangt bij een andere provider gunstigere contractvoorwaarden
  • De klantenservice bij een andere provider is beter

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat jij belangrijk vindt. Er zijn ook veel mensen die internet vergelijken en overstappen omdat een abonnement bij een andere provider gewoon beter bij hen past.

Er zijn in Nederland veel internet providers actief, met grote onderlinge verschillen, maar ook het aanbod verschilt. Daarom raden wij aan om bij voorkeur voor een contractduur van 12 maanden te kiezen.

Op die manier kun je ieder jaar weer gebruik maken van aanbiedingen van de verschillende providers of kiezen voor een internet provider met een betere service.

Je wilt een internet abonnement voor een paar maanden

Wij krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om een internet abonnement voor één, twee of bijvoorbeeld drie maanden af te sluiten. Omdat de kosten voor de provider vrij hoog zijn wanneer zij een nieuwe gebruiker aansluiten kiezen alle providers voor een contractduur van minimaal 12 maanden. Wanneer je internet ontvangt via ADSL, VDSL, kabel of via het glasvezelnetwerk kun je alleen kiezen voor een abonnement van 12 of 24 maanden. Grote uitzondering is internet via het 4G netwerk, die kun je wel per maand aansluiten. Nadeel is dat je bij deze vorm bij bijvoorbeeld T-Mobile de kosten hebt voor een router om het signaal mee te ontvangen.

Je internet abonnement tussentijds opzeggen

Wanneer je nu kiest voor een abonnement met een looptijd van 12 of 24 maanden, het kan zijn dat je tijdens de looptijd van je abonnement wilt opzeggen of overstappen. Dat is mogelijk, maar vaak rekenen internet providers daar extra kosten voor. Is het zo dat de prijzen van je internet abonnement tijdens de looptijd worden verhoogd (hoger dan de inflatiestijging) dan is het wel tussentijds mogelijk om kosteloos te kiezen voor een andere internet provider. Je kunt het beste de contractvoorwaarden van jouw provider doorlezen voor de mogelijkheden van het overstappen naar een andere provider.

Tip!

Wil jij ieder jaar weer gebruik maken van de beste aanbiedingen en voorwaarden die op dat moment gelden? Zet dan een reminder in de agenda van je telefoon. Doe snel de postcode check op onze website en vergelijk alle internet abonnementen. Of doe de speedtest en ontdek welke internetsnelheden op jouw adres haalbaar zijn. Je kunt dan altijd internetten, bellen en TV kijken voor de laagste prijs en beste voorwaarden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking