100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Overzicht; Internet prijsverhogingen 2020

Maandag 08 juni 2020 4 minuten en 51 seconden leestijd

Overzicht; Internet prijsverhogingen 2020

Net als voorgaande jaren verhogen een groot aantal internetproviders hun prijzen per 1 juli. Coronacrisis of niet. Maar wat gaat er precies veranderen en wat betekent dit voor jou? Wij hebben alle verhogingen voor je op een rij gezet.

Waarom verhogen internetproviders hun prijzen?

Grootste reden voor het verhogen van de prijzen zijn de vele investeringen die internetproviders doen in hun netwerken. Er wordt steeds meer verwacht van onze internetverbinding. Vooral nu we veel thuis zijn is een betrouwbare verbinding belangrijker dan ooit. Je wilt tenslotte geen haperingen als jij net een Netflix serie aan het bingewatchen bent en de kids online een game spelen.

De providers zien de stijging in gebruik ook en blijven constant ontwikkelen en innoveren. Om deze investeringen te kunnen blijven doen nu en in de toekomst ga je meer betalen voor je thuis internet en tv-abonnement.

Wat betekent een prijsstijging voor jou?

Allereerst zit er een verschil tussen een inflatiecorrectie of een verhoging die daarboven ligt. Is de stijging hoger dan de inflatiecorrectie? Dan heb je het recht, om zonder kosten, over te stappen naar een andere internetprovider. Ook wanneer je nog in de contractperiode zit. Je internetprovider is verplicht je minimaal 1 maand voor de prijsverhoging hierover persoonlijk te informeren.

Wil je direct ontdekken welke mogelijkheden er voor internet en tv zijn op jouw adres? Je checkt het makkelijk en razendsnel met onze gratis postcodecheck.

KPN

KPN maakte als eerste provider bekend dat zij per 1 juli hun prijzen gaan verhogen. Hoeveel de maandelijkse kosten voor je abonnement gaan stijgen is afhankelijk van het pakket dat je hebt.
Gemiddeld genomen kun je rekenen op een stijging van €1,50 per maand.

KPN verhoogt ook de kosten voor vaste telefonie met €0,01. Dit betekent dat je vanaf 1 juli €0,15 gaat betalen per minuut en gesprek.

Sinds oktober 2019 biedt KPN haar Hussel pakketten aan, de prijzen van deze pakketten stijgen niet.

XS4ALL

Dochter van KPN, XS4ALL heeft ook bekend gemaakt dat zij de prijzen verhogen. Zij verhogen hun prijzen vanaf 1 juli met gemiddeld €1,- per maand.

Daarnaast gaan ook XS4ALL klanten meer betalen voor vaste telefonie, namelijk €0,15 per minuut en gesprek.

Ziggo

Traditiegetrouw kunnen ook Ziggo-klanten zich opmaken voor een prijsstijging per 1 juli. Gemiddeld ga je per maand €1,91 meer betalen voor je Ziggo internet en tv-pakket, met een maximale stijging van €2,95 per maand.

Let op! De nieuwe prijzen van Ziggo gelden voor iedereen. Sluit je een nieuw abonnement af met een actieperiode, dan ga je na afloop van deze periode het maandbedrag inclusief verhoging betalen.

Heb je een Internet Only abonnement van Ziggo of een Giga internet in combinatie met TV Max abonnement? Goed nieuws voor jou, Ziggo verhoogt deze prijzen niet.

Online

De volgende grote speler die zijn prijzen verhoogt is Online. Zij verhogen hun prijzen voor DSL- internetpakketten en glasvezel internet op het netwerk van Delta. Wist je dat Online de prijzen voor glasvezel internet op het KPN-netwerk onlangs heeft verlaagd?

Hoe zit dat met Delta en KPN? Niet iedere provider in Nederland heeft een eigen internetnetwerk. Om toch internet aan te kunnen bieden kopen zij ruimte in op de netwerken van providers die deze wel in hun bezit hebben zoals KPN en Delta.

Er zit bij Online niet alleen een prijsverhoging aan te komen. Per 1 juni hebben zij ook hun tv-pakket aangepast. Online-klanten kunnen vanaf 1 juni jl. niet langer kijken naar de zenders:

Maar Online komt met een alternatief, vanaf 1 juni zijn namelijk de volgende zenders toegevoegd aan hun tv-aanbod:

Delta

De internetaanbieder van Zeeland en daarbuiten verhoogt de prijzen per 1 juli met gemiddeld €1,25 per maand. Deze prijsverhoging geldt alleen voor klanten die Delta internet via de kabel ontvangen. Klanten met een Delta glasvezel internetabonnement blijven hetzelfde betalen.

Maar er is ook goed nieuws, Delta verlaagd namelijk haar prijzen voor het supersnelle 1 Gigabit internetpakket naar €20,- per maand, dit was €55,-.

Tele2

Tele2 blijft niet achter en verhoogt haar prijzen per 1 juli ook. Dit doen zij met €1,- per maand op hun Internet Light abonnement.

Zijn er providers die hun prijzen niet verhogen?

Jazeker! Een goed voorbeeld daarvan is T-Mobile. Voordat hun fusie met Tele2 definitief werd deden zij al een aantal beloftes aan hun klanten om aan te tonen dat deze fusie ook in hun voordeel was. Eén van die beloftes was dat zij de komende jaren hun prijzen, buiten de inflatiecorrectie, niet verhogen. In januari is er wel al een inflatiecorrectie doorgevoerd.

T-Mobile klanten hoeven niet alleen niet bang te zijn voor een prijsstijging, momenteel betalen nieuwe T-Mobile klanten ook nog eens geen aansluitkosten (t.w.v. €30,-).

Klanten van Telfort krijgen vanaf 1 juli te maken met een inflatiecorrectie. Daarnaast gaan zij €0,01 meer betalen voor vaste telefonie, waarmee de kosten op €0,15 per gesprek en minuut komen.

Er zijn ook providers die de prijzen van hun internetpakketten eerder dit jaar al hebben verhoogd. Zo heeft Caiway haar prijzen per 1 maart jl. met gemiddeld €1,75 verhoogd.

And last, but not least; Youfone heeft aangekondigd in 2020 geen prijsverhogingen door te voeren!

Bovenstaand vind je de prijsverhogingen van de verschillende providers die nu bekend zijn. Natuurlijk houden we je op de hoogte van eventuele andere prijsstijgingen.

Kies jij voor een nieuwe internetprovider?

Wil je vanaf 1 juli niet meer gaan betalen voor je internetabonnement? Dan is dit het moment om te kiezen voor een andere internetprovider. Bij ProviderCheck ontdek je binnen een minuut welke internetproviders internet en tv leveren op jouw adres. Internet vergelijken is niet alleen makkelijk, maar ook nog eens helemaal gratis.

Let op! Zit je nog in een contractperiode en stijgt de prijs van jouw abonnement niet? Dan geldt de regeling dat je onder je huidige abonnement uit kunt niet. Wacht het bericht van je provider hierover af.

Wij wensen je alvast veel plezier met het internet thuis vergelijken van alle providers en mogelijkheden.