100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar in Nederland is men het minst tevreden met hun internetabonnement?

Woensdag 23 Maart 2022 4 minuten en 32 seconden leestijd

Waar in Nederland is men het minst tevreden met hun internetabonnement?

Ieder jaar gebruiken duizenden mensen ProviderCheck.nl om internet te vergelijken. Een goede reden om te gaan vergelijken kan zijn omdat je niet meer tevreden bent met je huidige internetabonnement. Je wilt graag sneller internet of vindt de kosten bij je huidige provider veel te hoog.

Als je gaat vergelijken ontdek je vaak dat je tot wel honderden euro’s per jaar kunt besparen of krijg je dankzij een overstap een hogere internetsnelheid tegen lagere kosten. En misschien is er op jouw adres inmiddels wel een meer betrouwbare internettechniek leverbaar. Zeker in deze tijd waarin veel wordt thuisgewerkt is een goede internetverbinding van groot belang, maar natuurlijk wel tegen een eerlijke prijs.

Wij vinden het leuk dat er zo massaal gebruik wordt gemaakt van onze internet vergelijker en we je kunnen helpen bij het vinden van de beste internet deal voor jou. Waar in Nederland lijken de meest ontevreden internetgebruikers te wonen en wordt het meest overgestapt? Wij zijn benieuwd. Tijd voor een onderzoek!

Wat hebben wij onderzocht?

Wij zijn benieuwd in welke Nederlandse plaatsen het meest wordt gekozen voor een nieuwe internetprovider. Daarom hebben we per woonplaats gekeken hoeveel mensen via ons een nieuw abonnement hebben afgesloten. Om een eerlijke vergelijking te maken hebben we ook naar het inwonersaantal van de verschillende plaatsen gekeken. Met de percentages die daaruit kwamen hebben we onze Top 10 van plaatsen samengesteld waar in 2021 het meest is overgestapt.

Maar dat was niet het enige, we waren namelijk ook benieuwd voor welke internetproviders in deze plaatsen het meest is gekozen.

We hebben voor dit onderzoek de cijfers van 1 januari t/m 20 december 2021 gebruikt.

In welke Nederlandse plaatsen is in 2021 het meest overgestapt?

 1. Maassluis

Zijn de inwoners van Maassluis het minst tevreden met hun internetabonnement? Daar lijkt het wel op… Er is hier in 2021 namelijk het meest overgestapt. De populairste internetproviders zijn Caiway en KPN, voor beide providers geldt dat 28% van de overstappers koos voor één van deze twee. Ook T-Mobile doet het goed met 21% van de overstappers. Misschien mis je die andere grote provider, Ziggo, in dit overzicht. Dat is goed te verklaren, in Maassluis leveren zij namelijk geen kabel internet.

 1. Schiedam

Op nummer twee vinden we Schiedam. Ook hier is de grote winnaar Caiway. 32% van de overstappers in Schiedam koos voor deze provider. En opnieuw doet ook T-Mobile het goed met 25% van de overstappers. Delta is niet overal in Nederland leverbaar, maar behaalt in Schiedam wel een mooi aandeel van 6% van de overstappers die voor hen hebben gekozen.

 1. Amsterdam

Op de derde plaats is de eerste van de grote steden geëindigd; Amsterdam. In Amsterdam hebben de meeste overstappers voor een Ziggo abonnement gekozen (30%), gevolgd door T-Mobile (29%).

 1. Rotterdam

En dan vinden we op nummer vier Rotterdam; in de havenstad zien we opnieuw dat de meeste overstappers kiezen voor Ziggo (30%) en ook T-Mobile is populair met 26% van de overstappers die voor hen hebben gekozen. Ziggo en T-Mobile zijn het populairste, maar ook voor Online.nl (13%) en Budget alles-in-1 (12%) is veel gekozen.

 1. Groningen

We gaan door naar het noorden van Nederland, naar Groningen. Het lijkt standaard te worden, ook in Groningen is het meest gekozen voor Ziggo, namelijk door 36% van de overstappers. Opnieuw worden zij gevolgd door T-Mobile (25%) en Online.nl (13%).

 1. Utrecht
 2. Haarlem
 3. Eindhoven
 4. Arnhem
 5. Zwolle

In bovenstaande 10 plaatsen is in 2021 het meest via ProviderCheck.nl gekozen voor een nieuwe provider. Maar ook in deze plaatsen lijken mensen niet blij met hun huidige providers en is overstappen populair: Gouda, Den Haag, Delft, Almelo, Leiden, Rijswijk, Zutphen, Tilburg, Hilversum en Dordrecht.

Voor welke internetproviders is het meest gekozen in 2021?

In Maassluis lijkt men het minst tevreden geweest met hun internetaansluiting, in deze plaats is namelijk het meest via ProviderCheck.nl overgestapt naar een nieuwe internetprovider. Maar welke providers zijn het populairst? Ook daar zijn we benieuwd naar. Daarom hebben we de cijfers die bij de plaatsen uit onze Top 10 horen bij elkaar opgeteld om zo te ontdekken voor welke provider het meest is gekozen. 

Als je de tekst hierboven hebt gelezen zal de Top 3 geen hele grote verrassing voor je zijn, maar de volgorde misschien wel. Lees snel verder voor de complete Top 10 meest gekozen internetproviders:

 1. T-Mobile -> 29%   
 2. Ziggo -> 28%
 3. Online.nl -> 11%
 4. KPN -> 11%
 5. Budget alles-in-1 -> 9%
 6. Youfone -> 8%
 7. Caiway -> 1,4%
 8. Overig -> 1,1%
 9. Delta -> 0,2%
 10. Solcon -> 0,04%

Zoals je ziet blijkt dat het percentage klanten dat kiest voor een internetabonnement van Caiway of Delta laag is. Ondanks dat zij zowel in Maassluis als in Schiedam de populairste providers zijn. Hier is wel een logische verklaring voor, beide providers leveren hun producten namelijk niet in heel Nederland.  

Dan valt nog 1,1% van de overstappen in de categorie ‘overig’. Onder ‘overig’ vallen onder andere providers die op het moment van het schrijven van dit onderzoek niet langer actief zijn op de Nederlandse markt.

Let op! Het gaat hierbij om de overstappen uit de 10 plaatsen waar via ProviderCheck.nl procentueel het meest is gekozen voor een nieuwe internetprovider. Deze cijfers zijn niet representatief voor heel Nederland.

Wil jij ook overstappen?

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden voor internet en tv op jouw adres? Misschien kun je wel een flink bedrag besparen op jaarbasis of kun je een veel stabielere internetverbinding ontvangen? Doe nu onze gratis postcodecheck en ontdek razendsnel alle mogelijkheden voor jou.

En wie weet vinden we jouw woonplaats terug in de Top 10 van 2022!

Heb je vragen of loop je ergens tegenaan bij het internet vergelijken? Neem gerust contact met ons op door het sturen van een e-mail, te bellen of via onze social media kanalen. We helpen je graag verder.

 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking