100% onafhankelijk
100% gratis
Vragen? 088 3232 032

Wat gebeurt er met het kopernetwerk van KPN?

Maandag 20 Februari 2023 3 minuten en 0 seconden leestijd

Wat gebeurt er met het kopernetwerk van KPN?

Door de internetproviders wordt er op steeds meer adressen glasvezel internet aangelegd. Ook de provider KPN is druk bezig met de aanleg van glasvezel. KPN heeft ook een kopernetwerk en het glasvezelnetwerk moet het kopernetwerk gaan vervangen. Maar wat betekent dit voor de huishoudens die gebruik maken van het kopernetwerk? Lees snel verder.

KPN is druk bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op steeds meer adressen kun je nu glasvezel internet afsluiten. Vanaf 22 februari 2023 gaat zelfs op veel plaatsen de koperlijn uit waar glasvezel ligt. Het kopernetwerk wordt al jarenlang door KPN beheert. Zowel telefonie, digitale tv als internet gaan via de koperlijn. De data wordt verstuurd via stroomsignalen en ongeveer 2 miljoen huishoudens hebben internet via DSL. Het doel van KPN met het uitschakelen van het kopernetwerk is om nog maar een enkel netwerk te onderhouden. Het onderhouden van 2 netwerken is namelijk niet duurzaam en kost teveel.

Maar wat gebeurt er als KPN deze koperverbinding uitzet? Als je nu al gebruik maakt van glasvezel merk je er niets van dat de koperverbinding uitgezet wordt. Als je nog wel gebruik maakt van het kopernetwerk heeft het wel invloed op jou omdat het uitgezet wordt. In het slechtste geval kom je zonder internet te zetten. Het kan 2 tot 6 weken duren om aangesloten te worden op een nieuw abonnement, maar dan glasvezel. Als het goed is heeft KPN contact met je opgenomen zodat je op tijd een ander abonnement af kunt sluiten. Ook de providers die via het netwerk van KPN leveren hebben hun klanten op de hoogte gebracht. Zo kun je voorkomen dat je zonder internet komt te zitten. De providers die over het kopernetwerk van KPN leveren zijn Budget Alles-in-1, Online.nl en Youfone

Heb jij een DSL abonnement bij een van deze providers en ben je nog niet overgestapt naar een ander abonnement? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om te kijken wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel is een vezel van glas, net zo dun als haar. Informatie wordt via het glasvezel verzonden door middel van een lasterlicht. Door dit laserlicht in en uit te schakelen worden de digitale gegevens doorgegeven. Hoe sneller het laserlicht knippert, hoe sneller de informatie verzonden wordt. Dit kan razendsnel gaan. Met glasvezel internet van KPN kun je een snelheid halen van maar liefst 1000 Mbit/s.

Glasvezel internet wordt op steeds meer plekken aangelegd. Over glasvezel kun je internet, televisie en telefonie afnemen. Uniek aan glasvezel internet is dat de downloadsnelheid gelijk is aan de uploadsnelheid. Deze internet techniek heeft heel veel voordelen, wij zetten ze op een rij:

  • Razendsnel en stabiel internet;
  • De kwaliteit van internet is constant hoog;
  • De upload- en downloadsnelheid zijn gelijk aan elkaar;
  • Internet met snelheden tot wel 1000 Mbit/s.

Wie is KPN?

KPN is een innovatieve provider die onder andere uitzending gemist, live pauzeren en contactloos mobiel betalen heeft geïntroduceerd. Je kunt verschillende internetpakketten afsluiten met snelheden van 50 Mbit/s tot en met 1000 Mbit/s. Als je een abonnement bij KPN afsluit ontvang je een KPN wifi-modem gratis in bruikleen. Dit modem is voorzien van een firewall en WPA-beveiliging. Ook kun je gebruik maken van KPN veilig waardoor je veilig online kunt.

KPN vindt dat technologie begrijpelijk en eenvoudig moet zijn. De provider heeft drie waarden, dit zijn klant, samen en eenvoud. Bij alles zet ze het belang van de klant voorop. KPN staat voor verbinding en verbinding maak je samen. Met hun producten zorgen ze dat heel Nederland verbonden is. KPN werkt met passie aan veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking