100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032
Je bevindt je hier:

Internet snelheid testen

De internetsnelheid die je provider je belooft is vaak niet de daadwerkelijke internsnelheid die je ontvangt. Met onze speedtest ontdek je door het invoeren van je postcode en huisnummer de internetsnelheid die je provider biedt op jouw adres. Ook krijg je te zien welke internetsnelheid andere internet providers jou bieden. Doe de internet speedtest

Kies het juiste pakket

Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer met al die verschillende internetsnelheden? Welke snelheid past nu bij jouw woonsituatie? Wij hebben de verschillende internetsnelheden op een rijtje gezet zodat de keuze voor het best passende internetpakket voor jou wat makkelijker wordt. Welke internet snelheid heb je nodig?

Sneller Internet

De werkelijke internetsnelheid die je ontvangt is van verschillende factoren afhankelijk. We maken steeds meer gebruik van het internet en dan is een snelle en betrouwbare verbinding belangrijk. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van jouw verbinding hebben we een checklist voor snel internet. Bekijk de checklist snel internet

Budget Caiway Delta KPN Online T-Mobile Youfone Ziggo

Internet

Even een mailtje sturen, iets opzoeken in Google of een bestelling in een webshop plaatsen; het zijn slechts een paar voorbeelden van zaken waarvoor we het internet gebruiken. Dagelijks wordt er heel wat gesurft op het net, worden er berichten verstuurd, informatie gezocht en spelletjes gespeeld. Het is niet voor te stellen dat het internet eigenlijk nog helemaal niet zo lang bestaat. Pas in de loop van de jaren negentig van de vorige eeuw begon het medium internet namelijk een rol te spelen in het dagelijks leven in Nederland. Tegenwoordig, slechts zo’n twee decennia later, is het niet meer weg te denken uit onze samenleving.

De geboorte van internet

Internet begon ooit, in de jaren zestig, als militair netwerk in de Verenigde Staten. Dit netwerk, genaamd ARPANET, was bedoeld als middel om te kunnen blijven communiceren in omstandigheden waarin normale communicatiemiddelen zoals post of telefoon zouden uitvallen. ARPANET werd aanvankelijk dus opgezet als robuust en veilig communicatiemiddel voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. Later sloten ook universiteitsnetwerken in de Verenigde Staten zich aan op het netwerk. Pas in 1974 werd voor het eerst de term “internet’ gebruikt en het duurde nog tot de jaren tachtig voordat het internet vorm begon te krijgen zoals we het nu kennen, als netwerkprotocol.

De ontwikkeling van het Internet Protocol

Nadat het nieuwe standaard protocol was ontwikkeld, genaamd TCP/IP (dat staat voor Transmission Control Protocol/Internet Protocol), nam het gebruik van internet toe. Dit protocol maakte het namelijk mogelijk om een geheel van netwerken te creëren, door verschillende netwerken aan ARPANET te verbinden. Toen ook de National Science Foundation het TCP/IP overnam en het protocol in haar eigen netwerk NSFNET toepaste, kwam de uitbreiding van internet in een stroomversnelling. Er ontstond een groot internationaal netwerk dat zo snel groeide dat ARPANET in 1989 gesloten werd. Aanvankelijk verspreidde het gebruik van internet zich vooral in overheidsinstellingen en educatieve instellingen, zoals universiteiten, maar vanaf de jaren negentig nam ook de groei van het aantal particuliere gebruikers een vlucht.

De opkomst van internet in Nederland

Nadat het NSFNET was uitgerold door de gehele Verenigde Staten, zette de groei van internet uiteindelijk ook door naar andere landen. Zo kwam in de loop van de jaren negentig het gebruik van internet in Nederland opzetten. In eerste instantie waren het ook hier vooral bedrijven die het internet begonnen te gebruiken, maar tegen het einde van de jaren negentig was thuis internet gebruiken in veel huishoudens ook een feit. Inmiddels is het internationale netwerk zo groot en is het gebruik ervan zo vanzelfsprekend dat internet niet meer weg te denken is uit onze maatschappij.

Een kijkje in de keuken van internet

Het gebruiken van internet is iets heel anders dan het ontwikkelen en bouwen ervan. De meeste gebruikers hebben dan ook geen idee welke processen er eigenlijk schuilgaan achter het dagelijkse gebruik van internet. Om internet te gebruiken, hoef je immers ook niet te weten hoe het achter de schermen allemaal werkt. De werking van internet is dan ook zeer complex en de uitgebreide technische kant van het verhaal is voor de meeste gebruikers waarschijnlijk niet zo interessant. Toch is het wel boeiend om een tipje van de sluier op te lichten, want het is razend fascinerend hoe het mogelijk is dat we zoveel informatie zo snel over de hele wereld kunnen versturen.

De werking van internet in een notendop

Wanneer je in je internetbrowser de naam van een website intypt, gaat er via je dataverbinding razendsnel een verzoek naar je provider of je de betreffende website mag bezoeken. De provider zet vervolgens de naam van de website om in het IP-adres. Iedere website heeft een IP-adres; dit is een uniek nummer dat je kan vergelijken met een thuisadres. Als het IP-adres gevonden is, moet er verbinding worden gemaakt met de server waar de website in is opgeslagen. Een server is een computer met heel veel opslagcapaciteit. De website die je wil zien bestaat uit data. Die data wordt in kleine pakketjes verdeeld en naar jouw computer gestuurd, waar de pakketjes weer tot een leesbare website worden samengevoegd.

In milliseconden de wereld over

Het internet blijft een wonderlijk medium, zeker als je bedenkt dat het heen en weer sturen van verzoeken om websites te kunnen bekijken of data, zoals een foto, te uploaden in slechts enkele milliseconden gebeurt. In die tijd kunnen data zelfs de hele wereld over zijn gegaan. Het internet stelt ons in staat om razendsnel met mensen over de hele wereld te kunnen communiceren, om te winkelen bij webshops in binnen- en buitenland en om een eindeloze hoeveelheid informatie te kunnen opzoeken en delen. We kunnen ons tegenwoordig dan ook geen leven meer voostellen zonder internet en een goede internetverbinding is niet alleen voor bedrijven maar ook thuis onmisbaar geworden.

Filteren op je eigen voorkeuren

Om internet te kunnen gebruiken heb je een abonnement bij een provider nodig. Er zijn in ons land verschillende internet providers die een keur aan pakketten bieden, wat de keuze lastig kan maken. Want waar moet je op letten en hoe weet je of je niet teveel betaalt? Wij helpen je daar graag bij door een overzicht te geven van de verschillende providers en wat zij te bieden hebben. Zo kun je makkelijker vergelijken. Door te filteren op jouw wensen kun je bovendien snel de provider vinden die het beste aan jouw eisen voldoet. Denk bij filteropties bijvoorbeeld aan de gewenste snelheid, de abonnementsduur en de maximale maandelijkse kosten voor het abonnement.

Internet, televisie en telefonie in één pakket

De eerste keus die je moet maken bij het zoeken naar een provider, is of je alleen internet wil afnemen of ook televisie en/of telefonie. Wanneer je zowel internet als televisie en telefonie wil, kun je kiezen voor een Alles-in-1 pakket. Providers geven vaak korting op deze pakketten, omdat je dan alle telecomdiensten bij dezelfde provider afneemt. Maar tussen de pakketten van de verschillende providers kan veel verschil zitten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal tv-zenders dat je kunt bekijken, de mogelijkheid om onbeperkt te kunnen bellen en of je internet via glasvezel loopt of bijvoorbeeld via de kabel. Goed vergelijken is daarom essentieel om het juiste abonnement af te kunnen sluiten.

Een internet pakket afsluiten

Wij maken het vergelijken van providers graag makkelijk en snel. Daarbij zijn wij onafhankelijk en dus 100% objectief én bieden ook nog eens de laagste prijsgarantie. Om gericht naar de beste internetprovider te kunnen zoeken, kun je bij ons je postcode invoeren. Je ziet dan direct welke providers er op jouw adres internet kunnen leveren en uit welke internet pakketten je kunt kiezen. Ook kun je door middel van de speedtest zien welke internetsnelheid er mogelijk is op jouw adres. Heb je de beste provider gevonden en het pakket dat het meest bij jouw wensen past? Dan kun je dit direct afsluiten door op “bestellen” te klikken. Je wordt dan doorgeleid naar de website van de provider waar je het gewenste pakket meteen kunt afsluiten.