Internet Providers Nederland

Welke internet providers vergelijkt ProviderCheck.nl? En welke internet provider
past het beste bij jou? Hieronder een overzicht van alle internet providers die je terug kunt vinden op
onze website.

Budget

Ruim één miljoen mensen krijgen al stroom en gas van Budget Energie. In 2019 is hier ook Budget Alles-in-1 (voorheen NLE) aan toegevoegd. Dus al je energie- en telecomdiensten onder één dak. En dat onder een nieuwe naam, Budget Thuis.

Caiway

Caiway bestaat sinds 1981 en wil iedere consument laten genieten van alles wat internet, interactieve tv en telefonie te bieden heeft. Wie kiest voor de diensten van Caiway is voorbereid op de toekomst. Caiway volgt technische ontwikkelingen op de voet en brengt deze als een van de eersten op de markt. Dat is slim bekeken!

DataWeb

DataWeb levert sinds 1994 al dataverbindingen en is hiermee een van de oudste internetproviders van Nederland. Deze internetprovider is ontstaan uit een studieopdracht van vier studenten. De eerste zakelijke verbinding werd via analoog inbellen tot stand gebracht. In 2000 werd de eerste ADSL-verbinding geleverd en in 2005 maakte DataWeb het mogelijk om bedrijven aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Delta

Sinds 1991 is DELTA niet meer weg te denken. Het van oorsprong Zeeuwse bedrijf levert tegenwoordig door heel Nederland internet, tv en bellen via glasvezel. Zowel aan consumenten, mkb’ers en grote bedrijven. Dat doet ze met de nieuwste technologie zodat klanten het maximale uit hun verbinding halen.

Delta Zakelijk

Delta internet zakelijk heeft abonnementen voor iedereen, namelijk voor ondernemingen aan huis, voor het bedrijfsleven of voor een gepersonaliseerde zakelijke internetverbinding. Wanneer jij een Delta zakelijk internetabonnement afsluit kun jij genieten van heel veel voordelen, namelijk van het snelste internet van Nederland, Veilig en betrouwbaar internet, goede service en je kunt zelf je pakket samenstellen.

Geuzenet

De oprichters van Geuzenet konden zich niet voorstellen dat nog steeds niet op alle plekken in Nederland snel internet leverbaar is. “Dat kan toch niet waar zijn?” Genoeg reden om te starten met Geuzenet, zodat zij met hun 4G Zakelijk Internet op iedere locatie in Nederland een stabiele internetverbinding kunnen leveren aan ondernemers.

Jonaz

Jonaz is een jonge internet provider met grote ambities voor de toekomst. De oprichters van Jonaz voelde steeds meer onvrede over de wereld van internet, tv en bellen zoals die nu is. Het viel hen op dat internetsnelheden vaak te traag zijn en gebruikers te veel betalen voor dingen die zij niet gebruiken. Dat moet anders vinden zij en dat willen ze met Jonaz bereiken.

KPN

KPN is niet meer weg te denken als leverancier van telecommunicatie en ICT diensten in Nederland. Het voormalige staatsbedrijf biedt sinds 1989 zowel aan particulieren als aan bedrijven vaste- en mobiele telefonie, vast en mobiel internet, Digitenne en interactieve TV aan.

Online

Online.nl is zowel de jongste als één van de oudste internetaanbieders in Nederland. Velen kennen het merk nog als Euronet, Wanadoo, Orange of T-Mobile Online.nl. Met de internet, interactieve TV en telefonie diensten biedt zij haar klanten een alles-in-één pakket bieden met ADSL, VDSL of glasvezel, TV en telefonie.

Solcon

Solcon, opgericht in 1996, biedt internet, interactieve tv, vaste- en mobiele telefonie. Sinds juli 2017 is Solcon onderdeel van KPN. Deze innovatieve provider richt zich zowel op de particuliere- als op de zakelijke markt.
De missie van Solcon is het voor iedereen beschikbaar maken van veiliger en beheersbaar internet.

T-Mobile

Met 6,9 miljoen klanten is T-Mobile, onderdeel van Deutsche Telekom, een van de grootste aanbieders van mobiele telecommunicatie voor consumenten en zakelijke klanten. T-Mobile levert DSL- en glasvezel internet via een vaste internetaansluiting met interactieve tv en vast bellen.

T-Mobile Zakelijk

In 1992 betrad T-Mobile de Nederlandse markt. Eerst alleen met mobiele abonnementen en vanaf 2016 ook met thuis internet, tv en bellen. Het aanbod van T-Mobile breidt zich steeds verder uit, zo leveren zij internet over het DSL-netwerk, maar ook over glasvezel. T-Mobile heeft inmiddels op sommige plaatsen ook een eigen glasvezel netwerk en dat blijven ze uitbreiden. T-Mobile is er niet alleen voor de consument, maar heeft ook een uitgebreid aanbod aan zakelijke internetabonnementen.

Youfone

Youfone heeft televisie, internet en bellen voor iedereen. Je bent de baas over jouw zenders, bundels en contract. Youfone wil bellen en televisie kijken 'as we know it' veranderen. Het leven is al duur genoeg. En ingewikkeld trouwens ook. Sluit je aan bij Youfone en betaal niet langer voor poespas die je niet gebruikt.

Ziggo

Ziggo komt voort uit een fusie tussen de kabelproviders UPC, @Home, Casema en Multikabel en is onderdeel van ’s werelds grootste kabelbedrijf. Het Ziggo netwerk bestaat voor 97% uit glasvezel, tot op gemiddeld 300 meter van de voordeur. Via dit netwerk biedt Ziggo diverse diensten aan zoals televisie, supersnel internet en telefonie.

Ziggo Zakelijk

In 2007 fuseren verschillende Nederlandse kabelbedrijven, zij gaan samen verder onder de naam Ziggo. In de jaren die volgen en nog steeds loopt Ziggo voorop in innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Dat doen zij niet alleen voor de consumenten markt, maar met Ziggo Zakelijk ook voor de Nederlandse ondernemer. Ziggo Zakelijk levert kabel internet, tv en bellen.

Overige Internet Providers

Onderstaande internet providers hebben hun dienstverlenging in Nederland gestaakt, zijn failliet gegaan, zijn van naam veranderd of willen helaas niet met ons samenwerken. Helaas komen onderstaande providers dus ook niet langer terug in ons overzicht.

Telfort

Telfort is leverancier van mobiele telefonie, mobiel en vast internet, interactieve TV en internet bellen. De provider richt zich tegenwoordig op zowel consumenten als zakelijke klanten met de slogan 'Telfort werkt in je voordeel'. Voor de klant betekent dit vooral dat de producten eenvoudig, overzichtelijk en goedkoop zijn.

Vodafone Thuis

Vodafone is met bijna 400 miljoen klanten het grootste telecommunicatiebedrijf ter wereld. In Nederland verzorgt deze provider meer dan 5 miljoen aansluitingen waarvan de meeste voor mobiele telefonie en mobiel internet.
Tegenwoordig levert Vodafone echter ook ADSL, VDSL en glasvezel via een vaste internetaansluiting met voordelige vaste telefonie en uitgebreide interactieve tv.

NLE

Ruim één miljoen mensen krijgen al stroom en gas van Budget Energie. Sinds kort is hier Budget Alles-in-1 aan toegevoegd. Dus al uw energie- en telecomdiensten onder één dak. En dat onder een nieuwe naam, Budget Thuis. Gas en stroom moeten er gewoon zijn. Internet en tv moeten gewoon werken en u wil natuurlijk altijd bereikbaar zijn. Het liefst tegen een zo laag mogelijke prijs. En zonder gedoe. Dat is Budget Thuis.

Tele2

Tele2 is aanbieder van mobiele telefonie. De provider is samen gaan werken met T-Mobile waardoor ze het thuisproduct niet meer aanbiedt. Met je mobiel abonnement van Tele2 kun je bellen, sms’en en gebruik maken van data. Je hebt ook de keuze voor Unlimited data, hiermee kun je eindeloof surfen en bellen. Je kunt Tele2 combineren met T-Mobile voor extra mooie aanbiedingen.

Oxxio

Oxxio is aanbieder van internet, tv & vaste telefonie, maar ook van 100% groene energie. Het bedrijf staat voor eenvoud en voordeel. Het doel is ook om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om internet en energie te regelen. Wanneer je al een energie-klant bent kun je gebruik maken van combivoordeel als je ook Oxxio internet afsluit.

XS4ALL

XS4All is de provider die staat voor het volledig benutten van alle mogelijkheden van het internet. Zij staan voor de vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, ideeën en informatie en dat voor iedereen.

Freedom

Freedom Internet is gelanceerd op 11 november 2019 en is Hiermee een van de jongste internetproviders. Freedom is opvolger van XS4ALL, omdat XS4ALL opgeheven werd. Wanneer jij privacy en security hoog in het vaandel hebt staan is dit de internetprovider voor jou.