Snel en makkelijk jouw Chromecast installeren

Dinsdag 27 Augustus 2019
Laatste update: Donderdag 18 Juni 2020 3 minuten en 3 seconden leestijd

Snel en makkelijk jouw Chromecast installeren

Een mediaspeler waarmee je van televisies met een ouder beeld, een Smart tv maakt. Dat klinkt voor veel mensen ideaal. Gemakkelijk vanaf de bank naar een spannende film op Netflix kijken of via Spotify naar je favoriete muziek luisteren. Via jouw smartphone (Apple en Android) of een tablet, selecteer je wat je wilt kijken via de tv.

Hoe werkt de Chromecast?

De Chromecast is gemakkelijk in gebruik en daardoor toegankelijk voor iedereen. Via je mobiele telefoon of tablet open je een app. Via deze app stream je het beeld, via de Chromecast, naar de televisie. De Chromecast werkt op Wifi en op de 5GHz-band. Dit zorgt ervoor dat je video’s in hoge resolutie naar je tv kan streamen zonder dat deze haperen.

Je kunt nu de Chromecast aansluiten in de HDMI-aansluiting van de televisie. Via de Google Home app voor iOS en Android bekijk je alle apps die de Chromecast ondersteunt. Meer weten? Lees dan ons artikel: “Wat is Google Chromecast en wat zijn de voordelen?

Wat heb je nodig voor het gebruik van een Chromecast?

Het is belangrijk dat je een televisie hebt met een HDMI-aansluiting. Natuurlijk mag een Wifi-verbinding niet ontbreken. Het is belangrijk dat je Apple of Android toestel ook verbonden is met deze Wifi-aansluiting. Om alles goed te ontvangen heb je de Google Home-app nodig. Deze is gemakkelijk te downloaden in de Play Store of in de Apple Store. Vervolgens zoek je het cast-icoontje in de app om iets naar de Chromecast te sturen.

Hoe moet ik de Google Chromecast installeren?

Je hebt nu een idee wat een Chromecast is en wat je ermee kan doen. Het is ook belangrijk dat de Chromecast goed wordt geïnstalleerd. Gelukkig is dit niet heel moeilijk en kan je als je alles goed installeert, snel beginnen met de beste streamingsdiensten. Hieronder staat een stappenplan om gemakkelijk de Chromecast te installeren.

1. Aansluiten Chromecast

Als eerst moet de Chromecast worden aangesloten op de televisie. Via de HDMI-aansluiting kan de USB-voedingskabel van de Chromecast in de televisie worden geplugd. Afhankelijk van welke Chromecast je hebt, kan het zijn dat er ook een netvoedingsadapter wordt meegestuurd. Deze stop je in het stopcontact. In geval van een zwak Wifi-signaal, kan de adapter worden gebruikt.

2. Verbinding maken

Zoals al eerder is genoemd, is het belangrijk dat alle apparaten zijn aangesloten op hetzelfde Wifi-netwerk. Controleer op alle apparaten of dit ook echt zo is en zet de televisie aan. Ga naar het kanaal voor de HDMI-poort waarop je de Chromecast hebt aangesloten.

3. Google Home-app downloaden

Download nu de Google Home-app. Dit kan op je mobiele telefoon, tablet en/of laptop.

4. Koppelen Chromecast

Als je de apparaten met elkaar gaat koppelen, verschijnt er een code op de televisie. Klik alleen op akkoord als deze code overeenkomt met de code in de Google Home-app.

5. Wifi-verbinding

Kies een Wifi-netwerk om via de Chromecast te gebruiken. Zorg voor een goede snelheid en een groot bereik. Het kan anders zijn dat je met een traag internetabonnement niet of alleen met lage resolutie kunt streamen.

6. Uitleg

Als je al deze stappen hebt gevolgd, geeft de Google Home-app een korte uitleg. Op de achtergrond wordt nu alles voor je ingesteld en kun je snel beginnen met streamen.

Heb jij snel genoeg internet om via de Chromecast te streamen op hoge resolutie? Doe dan nu de PostcodeCheck en kijk wat op jouw adres de snelste provider is!

Chromecast kopen

Wil jij ook een Chromecast? Dat kan! Coolblue biedt een groot aantal verschillende Chromecast mediaspelers. Vergelijk de prijzen en diverse modellen met elkaar en kies een Chromecast die bij jou past.