Wat is een Mifi router?

Dinsdag 28 januari 2020 2 minuten en 8 seconden leestijd

Wat is een Mifi router?

Mifi staat voor ‘mobile’ en ‘WiFi’ en betekent internet voor onderweg. Om een internetverbinding te ontvangen, gebruik je een 3G of 4G router. In deze router gaat een Simkaart en daarna kan je via de WiFi je laptop, smartphone en tablet gebruiken.

Hoe werkt een Mifi router?

Zoals we je net al vertelde werkt de Mifi router op basis van een Simkaart. Normaal gebruik je een Simkaart om verbinding te maken met het netwerk van je provider via je mobiele telefoon. Dat doet de Mifi router ook. Doormiddel van de Simkaart kan de Mifi router verbinding maken met het netwerk van jouw provider. In de router zit een wifizender die automatisch een draadloos netwerk op zet. Vervolgens kan je eenvoudig je mobiele apparaten aansluiten op het wifinetwerk van de Mifi router.

Kan ik direct online met een Mifi router?

Je gaat dus online via het 3G of 4G netwerk van een mobiele provider. Omdat je gebruik gaat maken van een simkaart moet je hiervoor een abonnement afsluiten in Nederland. Ook kan je in het buitenland goed gebruikmaken van een Mifi router. Je koopt dan een prepaid simkaart in je vakantieland. De simkaart is vereist want zonder de simkaart kan je geen gebruik maken van de Mifi router.

Mifi router voor op vakantie

Wanneer je gebruikt maakt van een Nederlans abonnement, dan kan je daarmee in alle landen van de EU online vanuit je eigen bundel. Blijf je in Europa maar heb je een beperkte databundel? Kijk dan voor een lokale simkaart in het land waar je naar toe reist. Mocht je vaak reizen en er zeker van willen zijn dat je overal ter wereld jouw Mifi router kan gebruiken, kijk dan of de Mifi router ondersteuning biedt aan netwerken over de hele wereld.

Verschillende soorten Mifi routers

In grote lijnen zijn er twee verschillende soorten: met een vaste netwerkaansluiting en met een accu. Kies je voor een vaste netwerkaansluiting dan verbind je via ADSL- of een kabelverbinding met het internet, 3G en 4G verbinding dienen hier als een back-up.

Ook heb je Mifi routers met een ingebouwde accu. Kies je voor de variant dan kan je alleen via WiFi of USB-verbinding maken met het internet. Je hebt dan een snelle 3G of 4G verbinding met je smartphone, tablet of laptop. Zo kan je ook wel stellen dat de Mifi routers met een ingebouwde accu volledig ‘mobiel’ zijn. Het grootste voordeel is dat je een MiFi router met ingebouwde accu overal mee naartoe kan nemen. Je hebt dus altijd internet op locatie.