100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Dit jaar wel snel internet op de camping

Woensdag 19 December 2018
Laatste update: Woensdag 25 Mei 2022 4 minuten en 36 seconden leestijd

Dit jaar wel snel internet op de camping

Het lijkt nu nog ver weg, maar voor je het weet is de vakantieperiode weer aangebroken. Hier heb je het hele jaar naar uitgekeken. Lekker met iedereen relaxen op de camping. Even hoeft er niets en kun je heerlijk ontspannen. Dit doe je natuurlijk met je favoriete muziek op de achtergrond, of door ’s avonds voor de tent onderuitgezakt een film te kijken. Maar met een haperende Wifi verbinding is dit ineens niet meer zo ontspannend… De muziek die continu wegvalt of die serie die maar niet verder komt werkt eerder frustrerend dan ontspannend. Hoe los je dit op om toch een ontspannen vakantie te hebben?

Gratis Wifi op de camping

Op de meeste campings wordt inmiddels gratis Wifi aangeboden. Ideaal zou je denken, zo kun je nog steeds het nieuws in de gaten houden en je e-mails lezen. Ook kun je FaceTime gesprekken voeren met de familie thuis en foto’s versturen. Het grote nadeel is echter dat iedereen op de camping dit doet en de gratis Wifi netwerken hier niet op ingespeeld zijn. Misschien is er bij jou op je vakantieadres betaalde Wifi. Deze netwerken zijn vaak iets beter maar helaas ook niet voorbereid op grote aantallen mensen die hier tegelijk gebruik van maken. Het resultaat? Trage Wifi waar je ook nog eens elke dag voor betaalt! Gelukkig zijn er betere oplossingen! Dit jaar kun jij voorbereid op vakantie en kun je genieten van goed internet op de camping.

Wifi signaal versterken op de camping

Sta jij lekker afgelegen op de camping dan kun je prima genieten van je rust. Maar dat zorgt er ook voor dat je Wifi vaker uitvalt dan op die drukke plek naast het zwembad. Wil je je rustige plek niet afstaan? Hoe kun je dan toch het Wifi signaal versterken op de camping? Neem een Wifi versterker mee! Met een Wifi versterker maak je verbinding met het bestaande netwerk op de camping. De versterker zet als het ware een eigen netwerk op. Hierdoor wordt je verbinding beter, maar ook veiliger. Dit kan een uitkomst bieden om rond jouw tent een goede verbinding te krijgen.

Het nadeel aan de Wifi versterker is wel dat hij alleen maar het signaal beter kan maken en niet sneller. Heeft de camping dus traag internet dan zal je hier met een Wifi versterker ook last van hebben.

Wifi versterker of Wifi repeater?

Verwar de Wifi versterker overigens niet met een Wifi repeater. Hiermee kun je namelijk niet het Wifi signaal versterken op de camping. Je herhaalt het signaal alleen maar naar een plek verder dan het bereik van het originele signaal. Heeft de camping dus slecht internet? Dan herhaal je deze alleen maar in plaats van deze te versterken met een Wifi of hotspot versterker. Hoe krijg je dan net zulk goed internet op vakantie als thuis?

Internet op een camping zonder Wifi

Je kunt er ook voor kiezen om niet afhankelijk te zijn van de Wifi. Dan kies je voor internet op de camping zonder Wifi. Om dit te realiseren kies je voor 4G internet. Heb je een 4G abonnement met mobiel internet Europa op je telefoon? Dan kun je deze gebruiken als hotspot en op die manier op je laptop of tablet die film toch kijken. Ondanks dat je misschien een onbeperkt data abonnement op je telefoon hebt, heb je wel te maken met een ‘fair use policy’ bij de meeste providers. Dit houdt in dat als er ineens extreem veel data verbruikt wordt je snelheid wordt teruggezet naar 3G.

Dus voor je het weet kun je én niet meer streamen naar je laptop én kun je op je telefoon niet meer even ‘snel’ iets opzoeken. Was je toch al van plan om geld uit te geven aan het internet op de camping? Pak het dan dit jaar slim aan en kies voor 4G internet met behulp van een router. Je sluit een 4G voor thuis abonnement af en je ontvangt een router en een simkaart. De simkaart plaats je in de router en je hebt 4G internet op een camping zonder Wifi en zonder afhankelijk te zijn van je telefoonabonnement. Maar werkt dit dan ook in het buitenland?

Mobiel Internet Europa op je router

Gelukkig zijn de 4G abonnementen ook ingespeeld op buitenland gebruik. Kies je voor een 4G abonnement van bijvoorbeeld T-Mobile dan kun je de bundel en de router gewoon meenemen naar de Spaanse Costa of de Italiaanse meren. De enige beperking om mobiel internet Europa te gebruiken is dat er een maximaal aantal dagen bestaat die je in het buitenland mag doorbrengen met dit abonnement. Ben je van plan om te overwinteren dan is dit niet de beste optie en kun je misschien beter naar een lokale oplossing zoeken. Ga je echter in de zomer een paar weken weg dan is dit de meest stabiele oplossing.

Wat dan te doen met het abonnement als de vakantie over is? Je neemt de router gewoon mee naar huis en zet deze op een plek waar je wat extra internet kan gebruiken. De zolder, garage of je kantoor kun je voortaan voorzien van snel 4G internet voor thuis. En voor je het weet breekt de nieuwe vakantieperiode aan en kan de router weer mee in de koffer zodat jij iedereen jaloers kan maken met jouw stabiele internet op de camping.

Bekijk ook onze video met uitleg over internet op de camping!

 

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking