100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Goedkoop internet. Waar moet je op letten?

Thursday 24 October 2019 2 minuten en 19 seconden leestijd

Goedkoop internet. Waar moet je op letten?

Heb je alleen internet nodig? Dat scheelt. Omdat je niet voor andere diensten als televisie en vaste telefonie hoeft te betalen is dit een stuk goedkoper.

Vergelijk de beste internet deals

Doe de Postcodecheck

Het is belangrijk dat je eerst uitzoekt welke provider levert op jouw adres. Zodra je internet met elkaar gaat vergelijken, wordt er gevraagd naar je postcode en huisnummer. Via de postcodecheck krijg je te zien welke aansluitingen er mogelijk zijn. Providercheck helpt je een handje om de provider te vinden met de laagste prijs. Na het doen van de postcodecheck kun je in de vergelijker sorteren op ‘laagste prijs’ i.p.v. ‘populair’ wat standaard staat geselecteerd.

Kijk naar de daadwerkelijke snelheid

Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar de daadwerkelijke snelheid die je kan ontvangen. Bij het pakket staat hoeveel Mbps je kan downloaden en uploaden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een pakket van 50Mb maar de daadwerkelijke snelheid op jouw adres is maar 40Mb. Dan ontvang je dus 40Mb.  

Het is natuurlijk zonde als je een goedkoper pakket denkt te hebben gevonden maar je een hele trage verbinding ontvangt. Wil je weten welke internetverbinding past bij jouw internetgebruik? Lees dan het bericht over hoeveel Mbit/s heb je nodig hebt.

Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Het is belangrijk dat je verder kijkt dan de prijs alleen. Dat je per maand minder kwijt bent, is natuurlijk fijn maar je wil ook nog steeds goed werkend internet en misschien wel tv en bellen. Wij hebben een checklist gemaakt om zeker te weten dat jouw internetabonnement voldoet aan je eisen.

Aantal TV-zenders

Bij een abonnement met alleen internet is dit natuurlijk niet belangrijk maar wanneer je toch graag internet wil combineren met tv, is het handig om dit even te checken. Het aanbod van tv-zenders kan namelijk erg verschillen per provider.

Let op wat je betaalt na een eventuele actie prijzen

Vaak krijg je bij providers een aantal maanden korting en betaal je een lagere prijs. Na deze actie kan het zijn dat je een ander bedrag betaald. Zorg dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan en lees dit dus goed door.

Providercheck tip: op de website staat naast ‘prijs 1ste jaar’ een informatieknopje. Hierop zie je hoe de prijs het eerste jaar is opgebouwd en ook wat je per maand betaalt.

Overige kosten

Naast de prijs die je per maand betaalt, kunnen er ook nog eenmalige kosten bij zitten. Dit zijn kosten zoals aansluitingskosten, afsluitkosten en verzendkosten. Niet bij alle providers is dit van toepassing maar daarom wel verstandig om er naar te kijken.

Er zijn genoeg mogelijkheden om voor een goedkoop internetpakket te kiezen! Benieuwd welke provider bij het goedkoopst is? Doe dan nu de postcodecheck.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking