100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Hoe ontdek je de beste internet provider?

Thursday 7 November 2019
Laatste update: Friday 15 May 2020 3 minuten en 59 seconden leestijd

Hoe ontdek je de beste internet provider?

Ken je dat, je wilt een snellere internetverbinding, je gaat verhuizen of misschien wil je minder uitgeven aan je internetabonnement? Je gaat internet providers en abonnementen met elkaar vergelijken. Het blijkt een hele klus en je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is nu de beste internet provider voor mij?

Hoe belangrijk is een goede internetverbinding?

Heel belangrijk! We maken in Nederland steeds meer gebruik van het internet. Was dit vroeger nog vooral om informatie op te zoeken of een e-mail te versturen. Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet. Je kijkt naar je favoriete series via streamingdiensten als Netflix en Videoland. Vanuit de auto zet je je verwarming alvast een paar graden hoger. Je luistert naar muziek via Spotify en dan maak je met je smartphone ook nog eens gebruik van het Wifi-signaal.

Ons internet gebruik is enorm en wordt alleen maar meer. Niet zo gek dus dat we steeds meer van onze internetverbinding vragen. Internet providers spelen hier al op in door hun netwerken steeds stabieler te maken en hogere internetsnelheden te bieden. Je wilt tenslotte zonder haperingen je favoriete game spelen. En je zit waarschijnlijk niet te wachten op boze kinderen omdat het Wifi-signaal steeds wegvalt terwijl jij een film via Netflix bekijkt.

Hoe zit het met jouw internetverbinding? Mag het wat sneller? Of geef je momenteel wel heel veel geld uit aan je internetabonnement? Allereerst is het goed om uit te zoeken welk abonnement je nu hebt. Welke snelheid ontvang je en wat betaal je daarvoor.

Ben je benieuwd welke internetsnelheid je nu echt nodig hebt in jouw woonsituatie? Daarover vertellen we je meer in ons blog Internetsnelheid; Welke snelheid heb je nodig? En dan…

Ontdek de beste internet provider voor jou met de postcodecheck

Wij weten dat het lastig is om internet providers en hun abonnementen te vergelijken. Het is niet voor niets dat de eigenaren van ProviderCheck, Dirk en Remco, 10 jaar geleden zijn gestart met het ontwikkelen van een vergelijkingswebsite voor internet en tv. Om hen heen hoorde ze van steeds meer mensen hoe lastig het is om de verschillende internet providers en hun abonnementen met elkaar te vergelijken. En ook zelf zagen ze dat het veel tijd koste om de juiste keuze te maken.

Hoog tijd om daar iets aan te doen. Ze gingen aan de slag en ontwikkelden de postcodecheck, die nu nog steeds wordt gebruikt op de website. Maar is het doen van de postcodecheck niet lastig?

Hoe werkt de postcodecheck?

Nee, dat valt reuze mee. Starten met de postcodecheck is een fluitje van een cent. Allereest voer je je postcode en huisnummer in en dan gaat de postcodecheck voor je aan de slag. Je krijgt alle internet providers en abonnementen te zien die hun product leveren op jouw adres. Daarbij kun je nog handige selecties meegeven als het soort internetabonnement waarnaar je op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld alleen internetinternet en tv of Alles-in-1. Of geef aan welke internetsnelheid je minimaal wilt ontvangen.

Je ziet in de vergelijker welke vorm(en) van internet leverbaar zijn op jouw adres, bijvoorbeeld DSL, kabel of glasvezel internet. Daarnaast vermelden wij de internetsnelheid die je daadwerkelijk ontvangt. Deze is bij DSL bijvoorbeeld in werkelijkheid vaak lager dan de provider belooft.

Maar wie is nu de beste internet provider?

Wie de beste internet provider voor jou is, is afhankelijke van je adres. Niet alle providers leveren bijvoorbeeld in heel Nederland. Maar ook de vorm van internet, beschikbaar op jouw adres, kan de keuze voor een bepaalde provider betekenen.

Wij werken samen met de providers: Budget, Caiway, DeltaKPN, Online.nlT-MobileYoufone en Ziggo. Slechte internet providers zijn er gelukkig niet in Nederland. Wel is het bij het vergelijken van internet goed om te letten op de verschillen. Welke internetsnelheid kunnen zij daadwerkelijk leveren? Betaal je aansluitkosten? In het geval van een combinatie met televisie, uit hoeveel kanalen bestaat het zenderpakket?

ProviderCheck is een 100% onafhankelijke internetvergelijker. Bij ons betaal je altijd de laagste prijs en krijg je ook nog eens minimaal €10,- extra korting. Iedere dag doen honderden mensen die op zoek zijn naar een nieuwe internet provider onze postcodecheck. Door over te stappen besparen zij tot wel €200,- per jaar.

Van onze klanten krijgen we 4,6 sterren van de maximaal te behalen 5 sterren op Trustpilot. Ben je benieuwd naar hun ervaringen met de postcodecheck? Deze lees je op onze Trustpilot pagina.

Wil jij ook stabiel en betrouwbaar internet en iedere maand ook nog wat euro’s besparen? Doe dan nu onze gratis postcodecheck. En ontdek binnen een minuut de beste internet provider voor jou.

Kom je er niet helemaal uit? Dan helpt onze klantenservice je graag telefonisch, per mail of via Facebook of Twitter verder.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking