100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe verleng ik mijn abonnement bij KPN?

Vrijdag 20 Oktober 2023 3 minuten en 26 seconden leestijd

Hoe verleng ik mijn abonnement bij KPN?

Hoe verleng ik mijn KPN abonnement?

Je KPN abonnement verlengen kan eenvoudig via de webshop door in te loggen. Wel is er een extra beveiliging, waarbij je je 06-nummer invult en vervolgens een sms met een code ontvangt. Dit doet KPN om zeker te weten dat jij degene bent die probeert te verlengen, om fraude te voorkomen.

Bij KPN verlengen maak je de keuze voor een abonnement met telefoon of een KPN sim only abonnement. Nadat je je voorkeuren, wensen en voorwaarden doorgenomen hebt bevestig je eenvoudig je verlenging. Je ontvangt het nieuwe contract in je mail. Deze zal aanvangen op het moment dat je huidige contract verlopen is.

Wanneer kan ik mijn KPN abonnementen verlengen

Net als bij veel andere mobiele providers is het ook bij KPN mogelijk om je abonnement al te verlengen voordat je huidige abonnement afgelopen is. Bij KPN kan dit vanaf 120 dagen voordat je huidige contract verloopt, ongeveer 4 maanden dus.

KPN maakt het mogelijk om een zogeheten ‘overstapwekker’ aan te zetten. Zo ontvang je automatisch bericht wanneer het mogelijk is om je abonnement te verlengen en hoef je dus niet zelf te gaan tellen. Het is ook mogelijk de overstapwekker aan te zetten om een seintje te krijgen wanneer je abonnement bij een andere provider geëindigd is.

Voordelen van KPN verlengen

KPN behoudt je graag als klant en maakt het KPN abonnement verlengen daarom aantrekkelijk. Zo zijn er een aantal voordelen wanneer je je abonnement verlengt:

  • Geen aansluitkosten: De aansluitkosten van KPN bedragen €25, welke je niet hoeft te betalen bij een verlenging. Ook als je overstapt naar een andere provider betaal je doorgaans vergelijkbare kosten.
  • Behoud telefoonnummer: Je telefoonnummer wordt automatisch overgezet naar je nieuwe contract.
  • Gratis 5G: Heb je nog geen 5G bij je huidige abonnement? Dan krijg je dit gratis bij een verlenging.
  • Nieuwe telefoon snel in huis: Heb je je abonnement verlengd naar een abonnement met telefoon? Dan ontvang je je telefoon morgen al in huis als je voor 20.59u bestelt, mits de telefoon op voorraad is natuurlijk.
  • Behoud combivoordeel: Heb je ook vast internet van KPN in huis? Dan behoudt je je combivoordeel wanneer je bij KPN mobiel blijft.

Nadelen van KPN verlengen

Zijn er dan nog redenen waarom je je abonnement bij KPN beter niet kunt verlengen? Niet per se, maar er zijn wel enkele overwegingen:

  • Langer vast aan abonnement: Houd er rekening mee dat het nieuwe abonnement pas ingaat wanneer de huidige verlopen is. Dat betekent dat je voor een nog langere periode vastzit aan KPN als mobiele provider.
  • Combivoordeel ook met Simyo: Wanneer je KPN thuis hebt, dan geniet je ook van combivoordeel wanneer je een mobiel abonnement van Simyo hebt. Dit kan in sommige gevallen goedkoper zijn.
  • Nummerbehoud vrij normaal: Bijna alle providers bieden gratis nummerbehoud wanneer je overstapt. Dit wordt door providers genoemd als voordeel om te verlengen, maar stelt in de praktijk weinig voor. Het kan alleen bij een overstap zo zijn dat hier wat vertraging in zit, waardoor je bijvoorbeeld een uurtje onbereikbaar bent. Bij een verlenging heb je hier geen last van.
  • Kan mogelijk goedkoper: Er zijn regelmatig aanbieders die een mobiel abonnement goedkoper aanbieden dan KPN, zeker wanneer je kiest voor een sim only. Het is daarom altijd slim eerst te sim only vergelijken, wellicht is het voordeel groter dan het eventuele combivoordeel dat je hebt. Bovendien kan een overstap naar een andere provider voor thuis dan ook weer interessant zijn om vervolgens hier combivoordeel te pakken.

Overstappen met introductiekorting

KPN geeft je een aantal voordelen wanneer je bij hen verlengt. Logisch, want ze willen je natuurlijk liever niet kwijt als klant en hopen je hiermee te overtuigen om te blijven. Wanneer je dan ook nog KPN Thuis hebt kun je profiteren van een mooi combivoordeel.

Je moet echter niet vergeten dat veel providers ook introductiekortingen bieden voor nieuwe klanten. Denk aan het niet hoeven betalen van aansluitkosten of meer belminuten of data wanneer je afsluit voor een bepaalde datum. Ook is gratis nummerbehoud bij vrijwel alle providers vanzelfsprekend wanneer je overstapt, waardoor dit niet echte een goede reden is om te blijven.

Naar mobiele vergelijker.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking