100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Nieuwe ontwikkelingen internet

Thursday 20 December 2018
Laatste update: Friday 15 May 2020 4 minuten en 3 seconden leestijd

Nieuwe ontwikkelingen internet

We leven in een veranderende wereld. Er kan steeds meer. 15 jaar geleden konden we ons waarschijnlijk nog niet voorstellen dat we zelf het moment konden kiezen waarop we onze favoriete serie bekijken. Dankzij onder andere Netflix en Videoland is dit nu wel de realiteit. Nieuwe internet ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op en het einde is nog lang niet in zicht. In dit bericht lees je meer over de nieuwe ontwikkelingen op internet gebied.

Vergelijk de beste internet deals

Supersnel internet van Delta

Sinds 1 december 2018 kun je bij Delta kiezen voor een internetabonnement met een snelheid tot wel 1 Gigabit. Dat is supersnel internet. Delta is al een poosje bezig met deze nieuwe internet ontwikkelingen. Zij zijn gestart met een upgrade van de apparatuur van het hoofdnetwerk, daarnaast wordt op maar liefst 15.000 locaties in Zeeland de allernieuwste apparatuur in hun netwerk geplaatst. Om een snelheid van 1000 Mbps te kunnen bieden heeft Delta eerder dit jaar het analoge tv- en radiosignaal uitgezet. Daarmee is genoeg ruimte ontstaan om nu supersnel internet te kunnen bieden. 

Uitrol glasvezel gaat door

Glasvezel internet is niet nieuw. Er zijn al heel wat woningen in Nederland aangesloten op het glasvezel netwerk. Wel heeft de aanleg van nieuwe glasvezel netwerken een aantal jaar op een lager pitje gestaan. Een grote speler op de glasvezelmarkt, KPN, heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in hun koperdraad netwerk. Zo zijn zij druk geweest met de ontwikkeling van Vplus internet waardoor je ook via een koperdraad internet verbinding een hogere internetsnelheid kunt ontvangen.

KPN ziet dan andere partijen niet stil blijven staan. Een Delta die nu al 1 Gigabit aan haar klanten biedt. Ook Ziggo is druk bezig met nieuwe ontwikkelingen op internet gebied. Zij werken aan hun ‘netwerk van de toekomst’ en hopen in 2020 ook hun klanten supersnel internet tot wel 1000 Mbps te kunnen bieden. KPN moet dus door om de concurrentie voor te blijven. Daarom gaan zij nu verder met de uitrol van glasvezel internet in 4 Nederlandse steden. 

Naast KPN is ook T-Mobile bezig met nieuwe internet ontwikkelingen. Ook zij breiden hun glasvezel netwerk uit. In de periode dat KPN bezig was met het verbeteren van hun koperdraad netwerk zijn zij in het spreekwoordelijke ‘glasvezel gat’ gesprongen. In tegenstelling tot KPN kiest T-Mobile ervoor om glasvezel ook in stedelijke gebieden aan te leggen. Zo starten zij binnenkort in Den Haag met de aanleg van glasvezel internet.

Internet of things

Een andere nieuwe internet ontwikkeling waar je nu veel over hoort is het internet of things, maar wat is dat eigenlijk? Een letterlijke vertaling van internet of things is het internet der dingen. Niet alleen jijzelf maakt gebruik van het internet, maar ook steeds meer alledaagse objecten. Zo kijk je waarschijnlijk televisie via je Smart TV, heb je misschien wel een sporthorloge die dankzij GPS al je sportieve prestaties bijhoudt. Ook kun je met je smartphone de verwarming vanaf afstand al een paar graden hoger zetten. Het internet of things is niet alleen een nieuwe internet ontwikkeling voor thuis, boeren gebruiken bijvoorbeeld ‘smart sensors’ om hun oogst in de gaten te houden.

Bovenstaande ontwikkelingen op het gebied van internet of things is pas het begin. Bij de nieuwe internet ontwikkelingen ontstaan complete Smart Cities. In deze steden worden maatschappelijke problemen op innovatieve wijze opgelost en komen digitale technologie en verstedelijking samen.

5G internet

We maken met z’n allen steeds meer gebruik van het internet, het moet steeds sneller en beter. Zo ook met mobiel internet. Waren we ooit tevreden met 2G, hierna volgden al snel 3G en 4G. De nieuwste mobiele internet ontwikkeling is 5G mobiel internet. 5G staat voor de 5e generatie mobiele netwerken en het belangrijkste speerpunt is dat 5G een extreem hoge snelheid behaalt. Dankzij 5G kun je straks nog meer data versturen, daarnaast is 5G mobiel internet betrouwbaarder en zorgt het ervoor dat de batterij van je smartphone langer meegaat.

Op dit moment is er nog geen 5G internet beschikbaar, maar dit duurt niet lang meer. T-Mobile is namelijk druk bezig met deze nieuwe internet ontwikkeling. Op dit moment zijn T-Mobile en Tele2 bezig met een fusie. Wanneer (en dat is inmiddels gebeurd) die doorgaat beloven zij jou 5G internet. 

Zoals je kunt lezen gebeurt er op dit moment genoeg op het gebied van internet. Nieuwe ontwikkelingen op internet gebied volgen elkaar in rap tempo op. Het is nu misschien moeilijk voor te stellen wat er allemaal nog meer mogelijk gaat zijn in de toekomst. Wij houden de nieuwe internet ontwikkelingen in ieder geval in de gaten en houden jou op de hoogte.

Ben je benieuwd wat er op jouw adres allemaal mogelijk is qua internetsnelheid en soort internet? Doe dan onze postcodecheck. Daarmee ontdek je binnen een minuut wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking