100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Thuiswerken. Hoe doe je dat?

Tuesday 31 March 2020 3 minuten en 1 seconde leestijd

Thuiswerken. Hoe doe je dat?

Thuiswerken; voor de één erg efficiënt en voor de ander een grote uitdaging. Door de coronacrisis is thuiswerken voor de meeste mensen al een tijdje geen onbekend terrein meer. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk? In dit bericht helpen we je het maximale uit je ‘thuiswerkdag’ te halen.

Voordelen van thuiswerken

Misschien heb je het de afgelopen tijd wel gemerkt. Het thuiswerken heeft ook zo zijn voordelen. Zo heb je:

  • Geen reistijd van en naar je werk

Je stapt uit je bed en bent vrijwel direct op de plaats van bestemming. Geen zorgen over reistijden en reisschema’s. Hierdoor bespaar je kostbare tijd voor je werk en blijft er meer vrije tijd over. Win-winsituatie dus!

  • Geen afleiding van collega’s

Thuis heb je minder aanspraak en dus is het gemakkelijker om door te werken. Minder aanspraak betekend natuurlijk niet dat je je collega’s helemaal niet meer kan spreken. Gelukkig zijn hier genoeg mogelijkheden voor.

  • Werknemers melden zich over het algemeen minder snel ziek

Thuiswerken verlaagt de drempel om door te werken bij gezondheidsklachten zoals een verkoudheid of andere fysieke ongemakken. Omdat je je thuis helemaal op je gemak voelt, is het gemakkelijker om door te werken.

Natuurlijk zijn er ook genoeg banen waarbij het moeilijker is om thuis te werken of mensen die het thuiswerken maar een lastig iets vinden. Het is ook best even wennen. Daarom geven we je graag wat tips.

1. Maak een duidelijke planning

Maak maandag een planning voor rest van de week en vergeet hier ook zeker niet om je deadlines en pauzes in te plannen. Zo creëer je regelmaat voor jezelf en kan je efficiënt te werk gaan.

2. Doe zo veel mogelijk alsof je naar kantoor gaat

Structuur is in deze tijd erg belangrijk. Hoe raar het ook is, doe net alsof je naar kantoor gaat. Sta om een bepaalde tijd op en hou je aan de kantoortijden. Douche niet midden op de dag maar gewoon voor dat je begint met werken.

3. Creëer een comfortabele werkplek

Misschien wel het allerbelangrijkst. Zorg dat je goed vanuit huis kan werken. Een fijne en rustige werkomgeving. Het vergt soms wat creativiteit maar maak het voor jezelf zo makkelijk en comfortabel mogelijk.

4. Werk op afstand samen met collega’s

Het is misschien even wennen, maar iedereen wordt steeds handiger met programma’s als Skype, Zoom en Teams. Online bellen en videochatten met collega’s. Zo sta je op afstand in verbinding met elkaar en kan je gemakkelijk overleggen.

Wat is de juiste internetsnelheid voor thuiswerken?

Het kan zomaar zijn dat je er nu pas achter komt dat je vaker wifiproblemen en internetstoringen hebt dan je graag zou willen. Het is dan verstandig om na te gaan of je de juiste internetsnelheid hebt. Dit lees je terug in dit bericht: hoeveel Mbit/s heb je nodig?

Het kan zijn dat je al een internetsnelheid hebt die bij jouw internetgebruik past maar niet overal in het huis even goed werkt. Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een wifi repeater of wifi versterker. Ben je nu benieuwd welke mogelijkheden er zijn op jouw adres? Doe dan snel en eenvoudig de postcodecheck en ontdek of een nieuw internetabonnement afsluiten wellicht interessant voor je is.

Het is misschien allemaal even wennen maar zeker niet onmogelijk. Deze tips kan je gebruiken om jouw thuiswerkdag geslaagd te maken. En ben je klaar met werken? Dan hebben onze providers genoeg entertainment. Op de website zie je eenvoudig welke entertainmentzenders de providers beschikbaar hebben.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking