100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Waar let je op als je een abonnement wilt vergelijken?

Dinsdag 30 Juli 2019 3 minuten en 9 seconden leestijd

Waar let je op als je een abonnement wilt vergelijken?

Het is belangrijk de tijd te nemen voor het vergelijken van internet en tv abonnementen, zodat je de juiste keuze maakt. Voor iedereen is er een ander abonnement wat het beste past bij zijn of haar voorkeuren. Het hangt er ook vanaf waarvoor je een abonnement wilt afsluiten. Gaat het om een abonnement voor internet, telefonie of televisie, of wil je graag een alles in één abonnement afsluiten?

Daarnaast is het goed om vooraf te bedenken wat je nodig hebt. Wil je aan je internet-pakket vaste telefonie toevoegen, bekijk dan of je zowel vaste als mobiele telefonie gebruikt. Wordt de vaste telefoon eigenlijk nooit meer gebruikt, dan kun je dit buiten je nieuwe abonnement houden. Maar als je graag veel kletst en het liefst de hele dag aan de telefoon hangt, is het goed om je abonnement hierop af te stemmen met bijvoorbeeld een ‘onbeperkt bellen’ abonnement.

Welke soorten abonnementen zijn er op de markt?

Abonnementen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo kan je een abonnement afsluiten voor internet en televisie, voor vaste telefonie en voor alleen internet. Er zijn ook veel internet providers die deze abonnementen combineren in een Alles-in-1 abonnement. Hieronder lees je de voordelen van dit abonnement.

Er zijn verschillende grotere providers waar je een abonnement kan afsluiten. Zo kun je onder andere kiezen voor een abonnement van T-MobileKPN, Ziggo, XS4ALL, Youfone, Online.nl, Caiway, Solcon en DELTA. Het verschil in deze abonnementen zit hem vaak in de internetsnelheid die leverbaar is op jouw adres, het aantal tv-zenders wat je ontvangt op je televisie en natuurlijk zit er verschil in de prijzen. Vaak bieden internet providers je de eerste maanden een lagere prijs. Met regelmatig overstappen kan je veel geld besparen.

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op jouw adres en hoeveel je kunt besparen? Dat ontdek je door te internet vergelijken met behulp van onze postcodecheck.

Wat is het voordeel van een Alles-in-1 abonnement?

Veel mensen kiezen voor een Alles-in-1 abonnement en dat is niet zonder reden. Hoe meer diensten je afneemt bij een provider, hoe hoger de korting op je abonnement is. Maak je gebruik van zowel televisie, internet als bellen? Dan is in vrijwel alle gevallen het gecombineerde abonnement de goedkoopste optie. Met onze postcodecheck kan je gemakkelijk de abonnementen vergelijken. Zo kan je selecteren op prijs om na te gaan welk abonnement het goedkoopste is. 

Wat verwacht jij van je nieuwe abonnement?

Als je abonnementen gaat vergelijken, zie je dat elk abonnement zijn eigen voordelen heeft. Dit kan een hoge internetsnelheid zijn, maar er zit ook verschil in het aantal tv-zenders dat je ontvangt. Denk daarom voordat je abonnementen gaat vergelijken goed na over jouw wensen voor televisie.

Heb je behoefte aan veel zenders en ontvang je graag zenders als ESPN, zodat je alle voetbalwedstrijden kan zien? Ga je veel naar het buitenland en wil je daar onbezorgd kunnen bellen en internetten? Hoe snel moet de ontvangst van jouw internetverbinding zijn? Zet op een rijtje waar jouw nieuwe abonnement minimaal aan moet voldoen en wat je verwacht van je internet provider.

Kies het abonnement dat bij jou past

Met de postcodecheck vergelijk je gemakkelijk verschillende abonnementen en providers. Doordat je vooraf hebt bedacht waar jouw abonnement aan moet voldoen, kan je nu gemakkelijk de filters instellen. Wat voor soort pakket je wilt, of je voorkeur hebt voor een bepaalde internet provider en wat de kosten per maand maximaal mogen zijn. Ook je internetverbinding is van belang. Heb je aansluiting op glasvezel of loopt jouw verbinding via de kabel? Met behulp van de postcodecheck selecteer je alles wat voor jou van belang is. Zo kan je door goed te vergelijken het ideale abonnement vinden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking