100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is 4G internet voor thuis?

Dinsdag 19 Juni 2018
Laatste update: Dinsdag 12 Mei 2020 1 minuut en 50 seconden leestijd

Wat is 4G internet voor thuis?

4G internet voor op je mobiele telefoon ken je vast al, maar nu is er ook 4G internet voor thuis. 4G internet voor thuis bied je een alternatief voor onder andere internet via de kabel of ADSL en natuurlijk glasvezel. Bij dit type internet ontvang je een 4G-internetsignaal van de zendmasten van je provider. Het modem van je provider zet het signaal bij jou thuis of bijvoorbeeld in je vakantiewoning om naar een Wifi-signaal.

Waarom 4G internet

De meeste woningen kunnen supersnel internet ontvangen via de telefoonlijn of kabel waarmee zij onbezorgd gebruik maken van dit netwerk. Maar het internet is niet overal even stabiel en snel. Buiten grote dorpen en steden kan de snelheid van internet via de telefoonlijn of kabel flink tegenvallen. Ook zijn er plekkern waar een eigen internetverbinding niet mogelijk is, bijvoorbeeld op een zeilboot in een haven of een vakantiewoning. 4G internet is hiervoor een goed alternatief. Met 4G internet kun je een download- en uploadsnelheid van 25 Mbp/s behalen.

Voor wie is 4G internet geschikt?

Wanneer je thuis of in je vakantiewoning een slechte internetverbinding hebt of er is gewoonweg geen snelle lijn beschikbaar dan is 4G internet een goede optie voor jou. Of 4G jouw vaste internetverbinding kan vervangen is wel afhankelijk van het 4G-signaal dat je kan ontvangen op jouw locatie. Bij T-Mobile is het daarom mogelijk om 4G internet, wanneer je internet niet snel genoeg is, na een maand weer op te zeggen.

4G internet is momenteel alleen nog beschikbaar op de particulieren markt. Ook is het afhankelijk van je adres of je gebruik kunt maken van 4G internet. Dit heeft namelijk te maken met de capaciteit op het 4G netwerk en waar de provider verwacht voldoende 4G dekking binnenshuis te kunnen bieden. Per woning kan dit verschillen, het kan zelf zo zijn dat jij gebruik kunt maken van 4G internet en je buurman niet.  T-Mobile biedt wanneer de 4G-masten net te ver van je woning staan of wanneer door een goede isolatie van je woning het signaal binnen minder sterk is een abonnement met een antenne waarbij het 4G signaal wordt versterkt.

Aanbieders van 4G internet

Zowel T-Mobile als KPN bieden momenteel 4G internet aan in Nederland.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking