100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is Freedom internet?

Vrijdag 24 September 2021 3 minuten en 45 seconden leestijd

Wat is Freedom internet?

Freedom internet is opgestart met een startkapitaal van 2,5 miljoen euro, die is opgehaald door middel van een crowdfundingsactie. Ze begonnen met 10.000 leden en na een succesvolle pilot kan nu iedereen een abonnement bij Freedom afsluiten. Deze aanbieder is wel iets duurder dan andere providers, maar wat maakt Freedom anders dan andere providers?

Wie is Freedom internet?

Freedom gaat door het vuur voor een veilig en vrij internet. Freedom is vrij van datahebzucht, macht en geld, vrij om het internet te gebruiken zoals het ooit bedoeld was. Freedom gaat kritisch en open in gesprek met politiek, wetenschap en technologie. Ze is niet bang om haar mening te uiten. Wie bij Freedom werkt heeft hart voor beter internet. Ze streeft naar een bedrijf dat vasthoudt aan idealen en die klanten gewoon een goed product levert met de beste service. Privacybescherming is een van de pijlers van de kwaliteit van de Freedom dienstverlening.

Freedom is in handen van een stichting zonder winstoogmerk. Als er winst is wordt dit besteedt aan een maatschappelijke agenda zoals privacy op het internet. Ze zijn hiermee de enige provider in Nederland die dit doet. Freedom biedt een goed bereikbare en hoogopgeleide klantenservice in eigen beheer.

Wanneer je privacy erg belangrijk vindt, is Freedom internet de ideale internetprovider voor jou.

Wat is het aanbod van Freedom?

Freedom Internet is duurder dan veel andere providers, maar voor de prijs krijg je een provider die ook echt handelt naar privacy. Ze biedt de volgende diensten:

 • Internet: Freedom biedt zowel DSL- als glasvezelinternet over verschillende netwerken. Je kunt terecht voor internet vanaf €47,- per maand. Daarnaast krijg je altijd ondersteuning van de deskundige helpdesk bij je internetabonnement. Het abonnement is inclusief huur van een FRITZ!Box modem. Het is ook mogelijk om je eigen hardware te gebruiken, dan krijg je €2,- korting per maand. Je ontvangt ook Freedom mail, F-Secure beveiligingssoftware, een vast IPv4 adres en een native IPv6 adres. Freedom Internet is beschikbaar via E-Fiber, T-Mobile, KPN en een aantal kleinere netwerken.
   
 • Televisie: Wanneer je tv afneemt bij Freedom ontvang je tv van Canal Digitaal, vanaf €15,95 per maand. Je ontvang meer dan 80 zenders, canal+ series, standaard ESPN (ook 2, 3 en 4) en je kunt met de gratis app overal kijken. Tv wordt altijd aangeboden in combinatie met internet.
   
 • Bellen: Vanaf €5,- per maand kun je ook bellen toevoegen aan je internetabonnement. Je kunt bellen naar regionale telefoonnummers en naar 085-nummers, je kunt kiezen voor nummerbehoud of een nieuw nummer, je voicemail wordt naar je email gestuurd en je kunt gratis bellen met andere Freedom klanten.
   
 • Mail Only: Binnenkort komt ook Mail only beschikbaar. Je mailt veilig vanaf en naar beveiligde servers.
   
 • Webhosting: Vanaf €15,- per maand kun je je webhosting onderbrengen bij Freedom Internet. Via webhosting maak je jouw website beschikbaar voor het publiek onder een eigen domeinnaam.

Veilig internetten bij Freedom

Freedom hecht heel veel waarde aan veilig internetten. Daarom krijg je als Freedom klant het uitgebreide pakket beveiligingssoftware van F-Secure cadeau. Met F-Secure beveilig je maar liefst 5 apparaten, bescherm je je apparaten tegen virussen, bescherm je lokale mappen, kun je veilig browsen en kun je je internettoegang limiteren of filteren.

De geschiedenis van Freedom Internet

Freedom Internet is ontstaan als gevolg van de opheffing en integratie van de provider XS4ALL, zelfstandige dochter van KPN. KPN maakte in januari 2019 bekend dat ze verder wilde gaan onder een merknaam. Dit betekende dat merken als Telecom, Telfort en XS4ALL zouden verdwijnen. Abonnees bij XS4ALL waren het hier niet mee eens. Zo is Freedom Internet ontstaan. Oud abonnees van XS4ALL hebben deze internetprovider opgericht als de ‘geestelijke opvolger’ van XS4ALL. Wie dat wilde kon oprichtend lid worden en in ruil daarvoor kreeg men een emailadres en een domeinnaam naar keuze. Sinds oktober 2020 kan iedereen zich aanmelden voor Freedom Internet.

Heb jij nog geen internet?

Bij ons kun je helaas nog geen Freedom internet vergelijken. Wel kun je andere goede internetproviders met elkaar vergelijken. Je kunt de gratis postcodecheck doen om te kijken welke internetproviders er leveren op jouw adres, welk soort internet er beschikbaar is en welke internetsnelheid er haalbaar is.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking