100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is prepaid internet?

Dinsdag 6 Augustus 2019
Laatste update: Donderdag 14 Mei 2020 2 minuten en 8 seconden leestijd

Wat is prepaid internet?

Prepaid internet is een vorm van internet op je mobiele telefoon. Prepaid internet koop je vooraf. Er zijn twee manieren van prepaid internet. Je koopt een bepaald aantal MB’s om mee te kunnen internetten op je telefoon. Als je internet gebruikt, gaat dit af van het aantal MB’s. Per MB betaal je een vast tarief. Als je MB’s op zijn, kan je dus niet meer internetten met je telefoon.

Er zijn ook providers waarbij er automatisch een nieuwe bundel wordt gekocht, zodat je wel door kan gaan met internetten. De tweede manier is dat je een databundel koopt waarmee je onbeperkt kan internetten voor een bepaald tijdsbestek. Met prepaid internet kan je gemakkelijk bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan internet op je telefoon. Je wordt nooit achteraf verrast met een hoge rekening omdat je meer hebt gebruikt dan je abonnement.

Hoe werkt prepaid internet voor mobiele telefonie?

Voor het gebruiken van prepaid internet hoef je geen abonnement af te sluiten. Je hebt alleen een simkaart nodig, waarop je je prepaid saldo kan opwaarderen. Vaak blijft dit saldo minimaal één jaar te gebruiken, maar dat is afhankelijk van je provider. Vervolgens kan je een bundel activeren, bijvoorbeeld 1 GB aan internet voor een bepaald bedrag. Dit bedrag gaat af van je saldo en vervolgens kan je je 1GB internet opgebruiken. Als dit op is kan je weer een nieuwe bundel activeren.

Een bundel die je ook kan kiezen is bijvoorbeeld een maand lang onbeperkt internet. Zo heb je de voordelen van onbeperkt internet, maar zit je nergens aan vast. Als je saldo op is, waardeer je je saldo eenvoudig  weer op. Hoe je je saldo opwaardeert verschilt per provider, vaak gaat dit per sms.

Voordeel van prepaid internet voor mobiele telefonie

Het voordeel van prepaid internet is dat je geen abonnement hoeft af te sluiten. Hierdoor zit je nergens aan vast. Je verbruikt ook nooit meer dan je vooraf hebt gekocht. Daardoor is het ook een fijne oplossing om kinderen gebruik te laten maken van internet zonder een abonnement. Daarnaast is prepaid internet fijn als je normaal gesproken weinig internet gebruikt. Je hoeft dan geen abonnement af te sluiten voor die ene keer dat je toch internet nodig hebt en bent zo veel goedkoper uit.

Welke providers bieden prepaid internet aan?

Bij verschillende providers kan je terecht voor prepaid internet. Providers die prepaid internet voor mobiele telefonie aanbieden zijn T-Mobile, KPN, Vodafone, Simyo, Bliep, AH Slim en Lebara. Vergelijk de verschillende prijzen om te kijken welke provider het beste bij jou past.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking