100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is schotel TV?

Maandag 11 November 2019
Laatste update: Vrijdag 15 Mei 2020 1 minuut en 38 seconden leestijd

Wat is schotel TV?

Televisie kijken via de schotel, oftewel televisie kijken via de satelliet. Wanneer je gebruik maakt van satelliet TV, ontvangt de schotelantenne het TV-signaal via de satelliet. Je hoeft hiervoor niet te zijn aangesloten op een kabelnetwerk.

Aanbieders en zenders

Aanbieders van schotel TV hebben diverse pakketten waarmee het mogelijk is om in HD-kwaliteit een breed zenderaanbod te bekijken. Je kan naast satelliet TV ook gebruik maken van een CI Module. Het grote verschil hiermee is dat je gebruikt maakt van een schotel.

Je kan via schotel TV veel zenders ontvangen. Naast de standaard zenders zoals RTL, SBS, NET5, Veronica, etc. kunnen ook veel vrije (buitenlandse) TV-zenders door de satelliet worden opgevangen.

Kosten satelliet tv en schotel

De kosten verschillen uiteraard per pakket. De prijzen beginnen vanaf 12 tot ongeveer 20 euro voor een TV-abonnement. Voor een extra bedrag per maand kan je dit pakket ook uitbreiden waardoor je bijvoorbeeld ESPN kan ontvangen.

Het kan zijn dat je de schotel in bruikleen ontvangt wanneer je een abonnement afsluit. Is dit niet het geval, dan moet je zelf alles aanschaffen. De kosten voor de schotel en randapparatuur bedragen rond de 200 euro.

Wat heb je nodig om satelliet tv te ontvangen?

Als eerst heb je natuurlijk de schotel nodig en een muurbeugel om de schotel te bevestigen. Voor de schotel komt een LNB, ook wel ‘de kop’, te hangen. Om het signaal naar binnen te brengen heb je een COAX-kabel nodig. Vervolgens heb je in huis een ontvanger nodig om het signaal om te zetten in een signaal waarmee je televisie kan kijken. Dit kan door middel van een decoder of CI Module.

Voor- en nadelen

Het kijken van televisie via de schotel heeft veel voordelen maar ook nadelen.

Voordelen

  • Grootste aanbod Ultra HD-zenders
  • 4K UHD-zenders ongecodeerd te ontvangen
  • Aantrekkelijk in prijs
  • Veel buitenlandse en themazenders
  • Overal te installeren

Nadelen

  • Aanwezigheid schotel
  • Voor meerdere aansluitingen heb je een twin satelliettuner nodig

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking