100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

4G+ van KPN beschikbaar in Den Haag

Thursday 18 September 2014 0 minuten en 55 seconden leestijd

4G+ van KPN beschikbaar in Den Haag

Naast het normaal gesproken snelle 4g biedt KPN op dit moment ook 4g+ aan in Den Haag. De komende tijd zullen meer steden volgen. Met 4g+ kunnen snelheden worden gehaald van 225Mbit/s.

Op dit moment is het vooral een voorbereiding op de toekomst, er zijn maar weinig toestellen die 4g+ ook daadwerkelijk ondersteunen. Op dit moment zijn dit de Samsung Galaxy Note 4 en de Galaxy Alpha. De komende tijd zullen er meer toestellen verschijnen voor de nieuwe variant van 4g voor sneller mobiel internet in Den Haag.

4g+ is een onderdeel van lte advanced en een uitbreiding op het huidige lte (4g) netwerk van KPN. Het komt tot stand door het stapelen van verschillende frequenties. Hiermee is het mogelijk om meer data tegelijk naar een toestel te sturen en theoretische snelheden van 225Mbit/s te behalen.

Standaard wordt de 800MHz-band gebruikt voor het versturen van 4g data. Hier voegt KPN de 1800MHz-band aan toe voor het bereiken van de snelheden van 4g+. Met de 1800MHz-band is het bereik kleiner maar er kan wel meer data worden verstuurd.

Een ander voordeel is dat KPN met de combinatie van de twee frequenties een hogere bandbreedte kan bieden op plekken waar het druk is. Hierdoor hebben gebruikers minder last van een volgelopen netwerk en kunnen ze snel blijven internetten.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking