100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN stopt met het aanleggen van glasvezel in Apeldoorn

Dinsdag 19 augustus 2014 1 minuut en 6 seconden leestijd

KPN stopt met het aanleggen van glasvezel in Apeldoorn

KPN en glasvezelpartner Reggefiber stoppen met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in Apeldoorn. Op dit moment heeft een gedeelte van Apeldoorn wel glasvezel en een ander deel niet.

KPN heeft al eerder aangegeven dat ze glasvezel op een lager pitje wil zetten en zich te willen concentreren op internet via de kabel. Apeldoorn is nu de eerste gemeente die dit ook gaat merken, KPN stopt namelijk met aanleggen van glasvezel internet in Apeldoorn. In plaats van glasvezel belooft KPN het bestaande kabelnetwerk te verbeteren.

Dit gaat KPN doen door het aanleggen van glasvezel tot in de wijkkast en hierna de snelheid te verhogen met behulp van vectoring en bonding. Door deze techniek wordt het mogelijk om een snelheid van 100MB aan te kunnen bieden aan klanten zonder dat hiervoor een glasvezelverbinding nodig is tot in het huis. Aan het einde van het jaar wil KPN haar complete netwerk geüpgraded hebben naar een snelheid van minimaal 40MB.

De initiatiefgroep fiber Apeldoorn heeft aangeven teleurgesteld te zijn met het besluit van KPN en reageert: ‘Waar wij hadden gehoopt op een supersnel glasvezel netwerk in heel Apeldoorn krijgen we een mengeling van oude telefoonkoper met her en der wat wijken met glasvezel. Glasvezel in Apeldoorn als gehele stad lijkt er zeker vanuit KPN de komende tien jaar niet in te zitten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een stad als Den Bosch, waar dit jaar al gestart wordt met de aanleg van een netwerk voor de hele stad.’

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.