100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN blijft bij opwaarderen koperdraad in plaats van glasvezel

Maandag 05 februari 2018 1 minuut en 3 seconden leestijd

KPN blijft bij opwaarderen koperdraad in plaats van glasvezel

KPN blijft de komende jaren voor de consumentenmarkt bezig met het opwaarderen van koperdraad. Dit lijkt nu meer prioriteit te hebben dan de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken.

KPN gaat naast het opwaarderen van de koperverbinding ook beginnen met het opzetten van hybride oplossingen om sneller internet te kunnen aanbieden. Hierbij wordt het vaste met het mobiele netwerk gecombineerd. Inmiddels zijn er 1400 klanten actief op deze hybride verbinding. Via de Experiabox wordt vast internet via koperdraad met het mobiele 4G internet gecombineerd. Dit levert volgens KPN voldoende internetsnelheid op om aan de gemiddelde vraag te kunnen blijven voldoen.

Glasvezel

Heel Nederland van glasvezel voorzien is volgens KPN een te kostbare zaak. Bij de glasvezel-strategie ligt de focus dan ook vooral op internet voor de zakelijke markt. Enkel bij nieuwbouwprojecten krijgen consumenten momenteel glasvezeloplossingen. Vrijwel in alle andere gevallen word gekozen voor het opwaarderen van het huidige kopernetwerk. Het gaat hierbij onder meer om het leggen van glasvezel naar de wijkcentrales. Het laatste gedeelte blijft echter de koperdraad.

5G verbinding

Bij de hybride combinatie combineert KPN vast internet met 4G internet. Deze service wordt momenteel aangeboden in gebieden waar de DSL snelheid niet boven de 6Mbps is. Door het te combineren met 4G is het mogelijk een snelheid van 50Mbps te behalen. Hierdoor kunnen zogenaamde buitengebieden ook gebruik gaan maken van interactieve TV. Met het toekomstige 5G-netwerk kan de internetsnelheid in deze gebieden mogelijk later nog verder worden opgevoerd.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.