100% onafhankelijk
100% Gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Steekt KPN een stokje voor meer glasvezeladressen op korte termijn?

Vrijdag 11 september 2020 2 minuten en 46 seconden leestijd

Steekt KPN een stokje voor meer glasvezeladressen op korte termijn?

Afgelopen maandag zat Joost Steltenpool, algemeen directeur KPN NetwerkNL en binnen KPN verantwoordelijk voor de uitrol van glasvezel, aan tafel bij consumentenprogramma Radar. Hierbij ontkende hij dat KPN, concurrenten tegenhoudt om glasvezel aan te leggen. Wij vertellen je er alles over in dit bericht.

Handdoekje leggen

Al langere tijd zijn er uit verschillende hoeken klachten over het frustreren van de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. Verschillende partijen vinden dat KPN gebruik maakt van de zogenaamde ‘handdoekje leggen’ methode. Graag leggen wij je uit wat die methode precies is. Met de ‘handdoekje leggen’ methode wordt bedoeld dat KPN een gebied toe-eigent voor het aanleggen van glasvezel en daarvoor ook afspraken maakt met de desbetreffende gemeenten.

Echter blijven de werkzaamheden vervolgens lang op zich wachten. Hierdoor is het voor concurrenten niet alleen lastiger om hun eigen glasvezelnetwerk aan te leggen maar ook duurt het nog een stuk langer. Op dit moment maakt KPN het meest gebruik van gebieden waar Ziggo via het kabelnetwerk hun diensten als tv en internet aanbiedt.

Volgens KPN geen sprake van handdoekje leggen

Maandag 7 september 2020 vertelde Joost Steltenpool, algemeen directeur van KPN NetwerkNL, dat dit absoluut niet aan de orde is. KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de uitrol en exploitatie van nieuwe glasvezelnetwerken. Op dit moment vinden verschillende partijen dat KPN aan het ‘handdoekje leggen’ is in het Noord-Hollandse gebied Hollandse Kroon.

Naast dit gebied is zijn er ook spanningen in Amstelveen voor het aanleggen van glasvezel. In Amstelveen gaat E-Fiber inventariseren of er behoeften is aan glasvezel en kijken of het aanleggen van het netwerk economisch rendabel is. Vlak daarna, om precies te zijn een maand, komt KPN met de mededeling dat ze in Amstelveen een glasvezelnetwerk gaan aanleggen. Op dit moment is ook in dit gebied Ziggo eigenaar van het kabelnetwerk. Dit is niet de eerste keer. Eerder gebeurde namelijk hetzelfde tussen E-Fiber en KPN in enkele andere gemeenten.

E-Fiber en KPN

Natuurlijk is Joost Steltenpool op de hoogte van deze ontwikkelingen in Amstelveen. Hij geeft namens KPN NetwerkNL aan dat dit al enige tijd aan de gang is. KPN NetwerkNL was al een langere tijd in gesprek met de gemeente Amstelveen voordat E-Fiber onderzoek ging doen naar de behoeften voor het aanleggen van glasvezel. Joost Steltenpool geeft aan dat KPN NetwerkNL een andere manier van werken heeft. Zij houden geen vraagbundeling. KPN brengt het pas naar buiten wanneer er een getekende samenwerkingsovereenkomst ligt tussen KPN en de gemeente. Eerder wordt dit niet medegedeeld of over gesproken.

Wat kan je met glasvezelinternet?

Je kan met glasvezel internet, televisie en telefoon ontvangen. Dit is niet anders dan bij ADSL, VDSL en Kabel. Groot voordeel is het stabiele internet en de hoge snelheden die kunnen worden behaald. Op dit moment is de hoogst behaalde snelheid 1 Gbps. Maar daarmee is de hoogst behaalde internetsnelheid nog niet behaald! Wat glasvezel uniek maakt is dat wanneer je voor glasvezel kiest, je pakket altijd dezelfde uploadsnelheid als downloadsnelheid heeft.

Voordelen glasvezel internet

  • Even snel up- als downloaden
  • Minder storingen
  • Hoge kwaliteit internet
  • Perfect voor elke gebruiker
  • Sneller internet
  • Het hele gezin tegelijkertijd online

Ook genieten van de voordelen van glasvezel internet?

Naast KPN zijn er ook andere providers die glasvezel abonnementen aanbieden. Zo kan je glasvezel internet afnemen bij: T-Mobile, Caiway, Budget Alles-in-1, XS4ALL, Online.nl, Delta, Youfone, Oxxio en Solcon.

Wil je gebruik maken van alle voordelen van glasvezel internet en altijd stabiel en snel internet hebben op jouw adres? Doe dan eenvoudig en gratis de postcodecheck en zie of er glasvezel internet leverbaar is op jouw adres.

Postcode
Huisnummer
Toevoeging
 

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.