100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Blijft XS4ALL echt bestaan?

Woensdag 15 januari 2020 2 minuten en 12 seconden leestijd

Blijft XS4ALL echt bestaan?

Dinsdagmiddag 14 januari werd bekend gemaakt dat XS4ALL blijft bestaan. De medewerkers van de internetprovider kregen gistermiddag deze mededeling van KPN-topman Joost Farwerck. Hij zegt hier het volgende over: ‘’We willen de kracht van XS4ALL houden, maar de techniek aan de achterkant integreren.’’

In december 2019 vertelde we je over de uitspraak van de rechter en KPN. KPN is toen door de Ondernemingskamer in Amsterdam in zijn gelijkgesteld. Dit houdt in dat KPN, dochteronderneming XS4ALL, definitief mag gaan integreren. KPN liet toen ook al doorschemeren dat ze niet van plan zijn om XS4ALL definitief op te heffen. En dat terwijl KPN al vanaf januari 2019 bezig is om te stoppen met de merknaam XS4ALL en verder te gaan als een sterk merk.

XS4ALL blijft dus bestaan maar is dit echt zo? Vanaf de buitenkant lijkt het erop dat alles bij XS4ALL bij het oude blijft maar dat is niet helemaal het geval. XS4ALL gaat de volledige netwerkinfrastuctuur van KPN gebruiken en de BV waar XS4ALL op dit moment onder opereert gaat verdwijnen. Hierdoor is XS4ALL niet meer zelfstandig en wordt de internetprovider een divisie binnen KPN. De eerste fase van deze integratie start 1 maart.

KPN heeft vanaf 1 maart vrij spel en bepaalt dan hoe de integratie verder verloopt. De OR van XS4ALL kan vanaf dat moment ook worden opgeheven. Klantcontact blijft voor nu een aparte afdeling waarbij XS4ALL bereikbaar is. En ook behouden huidige klanten dezelfde diensten en dienstverlening. Ondanks dat KPN dinsdagmiddag naar buiten bracht dat XS4ALL blijft bestaan, verandert er eigenlijk weinig. XS4ALL wordt langzamerhand nog steeds samengevoegd met KPN.

Freedom Internet

Eerder vertelden wij je over Plan B van XS4ALL. Plan B houdt in dat er een nieuwe internetprovider wordt opgericht met het DNA van XS4ALL. Het actiecomité van XS4ALL is toen begonnen met het opzetten van de nieuwe provider onder de naam Freedom Internet. Freedom Internet draagt het DNA van XS4ALL en wil internet gaan leveren via de koperdraad- en glasvezelnetwerken van KPN.

Het actiecomité vindt het typerend dat KPN denkt dat klanten blij zullen zijn dat de merknaam blijft. Ze vinden dat het niet gaat om de naam, maar om alles waar XS4ALL voor staat, en na een jaar actievoeren en gesprekken verwachten ze wel dat KPN dit inmiddels weet. (bron: XS4ALL Moet Blijven)

Wat verandert er voor bestaande klanten?

Voor nu verandert er voor vaste klanten vrijwel niks. Klanten behouden dezelfde diensten en dienstverlening en kunnen voor vragen nog altijd terecht bij de helpdesk van XS4ALL. Op 1 maart gaat er geen nieuw jaarcontract in bij de overgang. Je huidige contracttermijn loopt gewoon door. Is je contractduur verlopen? Dan blijft vanaf 1 maart je abonnement nog steeds maandelijks opzegbaar. Op dit moment verwacht KPN in het vierde kwartaal van dit jaar klanten pas echt over te kunnen zetten naar de KPN-systemen.