100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Blokkade op gebruik van Ziggo Go via VPN

Donderdag 29 Augustus 2019
Laatste update: Maandag 25 Mei 2020 1 minuut en 44 seconden leestijd

Blokkade op gebruik van Ziggo Go via VPN

Er is naar buiten gekomen dat Ziggo de bekendste VPN-servers blokkeert wanneer je via die server gebruik wilt maken van Ziggo Go. Dit gebeurde al eerder, maar Ziggo heeft die blokkade later weer opgeheven. Nu heeft Ziggo dus opnieuw voor een blokkade gekozen.

Gelukkig heeft Ziggo niet alle VPN-servers geblokkeerd. Uit onderzoek van Totaal TV blijkt dat je met onder andere de VPN-dienst van NordVPN nog steeds gebruik kunt maken van Ziggo Go.

Wat is VPN?

De afkorting VPN staat voor Virtueel Particulier Netwerk of Virtueel Privénetwerk. Een VPN zorgt voor een veilige verbinding tussen je computer en het internet. Wanneer je een VPN gebruikt ben je niet meer te traceren op het internet. Gebruik je geen VPN, dan ben je herkenbaar door je IP-adres. Dit adres kun je zien als het adres van je internetverbinding.

Een belangrijke reden om te kiezen voor VPN is veiligheid. Een VPN-verbinding beveiligt namelijk je internetverkeer. Daardoor kunnen hacker je data niet meer onderscheppen. Zoals gezegd zorgt VPN ervoor dat je anoniem gebruik kunt maken van het internet. Dat komt omdat je internetverkeer wordt omgeleid via een externe server. Je IP-adres wordt daardoor niet meer geregistreerd.

Dankzij VPN kun je ook blokkades omzeilen. In landen als Turkije en China kun je dankzij VPN gewoon gebruik maken van internetdiensten die naar geblokkeerd zijn, bijvoorbeeld Facebook en Skype. Ook omzeil je blokkades van diensten als Netflix waardoor je in Nederland ook naar de films en series kunt kijken die alleen in Amerika via Netflix zijn te bekijken. 

Buiten de EU gebruik maken van Ziggo Go

Sinds 1 april 2018 is Geoblocking in de EU verboden. Daardoor kun je in alle landen van de Europese Unie gebruik maken van betaalde online abonnementsdiensten als Videoland en Netflix. Maar dus ook van de Ziggo Go app. 

Binnen de EU kun je dus gebruik maken van Ziggo Go. Maar door de blokkade van Ziggo is dit nu niet meer mogelijk wanneer je gebruik maakt van een VPN-verbinding.

Thuis internet

Een belangrijke reden om voor een VPN-verbinding te kiezen is veiligheid. Gelukkig zien onze internet providers dit ook en doen zij steeds meer om jouw veiligheid op het internet te waarborgen. Ben je benieuwd wat de opties voor internet en tv zijn op jouw adres? Doe dan onze postcodecheck en ontdek alle mogelijkheden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking