100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Caiway en Delta gaan samen verder

Woensdag 25 Juli 2018
Laatste update: Maandag 25 Mei 2020 2 minuten en 12 seconden leestijd

Caiway en Delta gaan samen verder

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT gaat providers Caiway en Delta samenvoegen in één holding. Deze Holding krijgt de naam Delta Fiber Nederland BV. Het samenvoegen van Caiway en Delta start vanaf 1 augustus en zal stapsgewijs verlopen.

In november 2017 maakte EQT bekend Caiway over te willen nemen van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure die op dat moment nog eigenaar was. EQT was al sinds 2016 eigenaar van Delta. In 2017 was al duidelijk dat EQT beide bedrijven wilde samenvoegen. EQT moest nog wel akkoord krijgen voor de overname van Caiway van de toezichthouder ACM. Dit akkoord kregen zij in januari van dit jaar.
In 2016 nam EQT ook al de voormalige fiberexploitant CIF over. Daarmee zijn zij in het bezit van zowel een coax- als een glasvezelnetwerk.

Delta energie

Naast internet, televisie en bellen biedt Delta de klant ook energie. Deze tak wordt door EQT in een zelfstandig bedrijf ondergebracht met de naam Delta Energie B.V. De keuze om de verschillende takken in aparte bv’s onder te brengen is geen gekke beslissing. Het doel van durfinvesteerders als EQT is uiteindelijk om de verschillende onderdelen tegen een goede marktprijs te verkopen. Dit gaat makkelijker wanneer je verschillende onderdelen in de markt kunt zetten. Klanten die zowel energie als internet afnemen bij Delta gaan niets merken van het samengaan met Caiway. De dienstverlening en de af te nemen producten blijven zoals ze zijn.

Wat betekent het samengaan van Caiway en Delta voor jou?

Voor nu merk je weinig van de samenvoeging. Voorlopig blijven de merknamen Caiway en Delta gewoon bestaan. Beide bedrijven houden vanaf 1 september kantoor vanuit Schiedam. Caiway verhuist hier in zijn geheel heen en Delta verplaatst een deel van haar medewerkers vanuit Zeeland naar Schiedam. Delta benadrukt dat zij de focus blijven houden op het leveren van haar diensten in Zeeland. Delta blijft zichtbaar in Zeeland omdat zij nu eenmaal een Zeeuws bedrijf zijn. Om hun klanten nog beter te kunnen bedienen komen er in onder andere Middelburg, Terneuzen en Goes nieuwe winkels.

Caiway en Delta in de toekomst

Zowel Caiway als Delta zien veel voordelen in de samenwerking. Algemeen directeur van Delta Marco Visser geeft aan dat de samenwerking, Delta veel kans geeft om te groeien. Zij investeren op dit moment binnen Zeeland flink in het netwerk en ook komen er binnenkort nieuwe producten op de markt. Dankzij de samenwerking met Caiway kunnen zij straks ook buiten Zeeland hun marktpositie versterken

Naast de samenwerking met Caiway staat er nog meer voor Delta te gebeuren. Zij zijn momenteel bezig om analoge televisie uit te zetten, dit project moet voor het einde van augustus gereed zijn. De bandbreedte die vrijkomt gaat Delta gebruiken voor de internettechniek DOCSIS 3.1. Met deze techniek kunnen zij veel sneller internet aanbieden.

Benieuwd of Caiway en/of Delta leverbaar zijn op jouw adres? Doe dan snel onze postcodecheck.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking