100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

EQT en Stonepeak willen bieden op KPN

Tuesday 13 April 2021 3 minuten en 15 seconden leestijd

EQT en Stonepeak willen bieden op KPN

Het gerucht gaat dat er twee investeringsbedrijven interesse hebben in de internetprovider KPN. Het bod zou een waarde hebben van rond de 12,5 miljard euro en zou komen van EQT uit zweden en van Stonepeak uit de Verenigde Staten. Dit is al de tweede keer dat EQT een rol speelt in deze geruchten.

EQT is al enige tijd actief op de telecommarkt omdat ze de eigenaar van Delta Fiber Nederland is. Onder Delta Fiber Nederland vallen Caiway en Delta. Wanneer EQT KPN eventueel over zou nemen wordt ze de grootste glasvezel exploitant van Nederland. In november kwam er al naar buiten dat EQT en KPN overnamegesprekken voerde. In het afgelopen jaar heeft EQT al meer glasvezelinvesteringen gedaan waaronder de aankoop van Deutsche Glasfaser. Ze willen Deutsche Glasfaser samen voegen met Inexio, het Duitse glasvezelbedrijf dat ze al eerder overgenomen heeft.

Ontdek de huidige KPN aanbiedingen

Er is nog lang geen deal, er moet sowieso eerst een bod komen waar het bestuur van KPN eventueel een akkoord op zou kunnen geven. Daarnaast is het ook niet zeker of KPN wel openstaat voor een overname. Ook zou de Nederlandse staat een akkoord moeten geven door een nieuwe wet om ongewenste telecomovernames te kunnen tegenhouden.

Dit is niet de eerste keer dat er een bod gedaan wordt op KPN. Tussen 2012 en 2013 probeerde het telecombedrijf América Móvil KPN ook al over te nemen. Dit is zonder succes geweest.

Wie is KPN?

KPN is een innovatieve internetprovider die niet stil zit. Zo heeft ze veel primeurs gemaakt, zoals i-mode, uitzending gemist, live pauzeren, overal online tv kijken, contactloos mobiel betalen en KPN interactieve tv. In 1998 wordt XS4ALL onderdeel van KPN en in 2005 wordt ook Telfort overgenomen door KPN. In 2020 stopte KPN weer met dochteronderneming XS4ALL.

KPN biedt verschillende internetpakketten met downloadsnelheden variërend van 50 Mbit/s tot 1000 Mbit/s. Je ontvang een gratis Wifi modem in bruikleen. Dit modem is voorzien van een firewall en WPA-beveiliging. Daarnaast kun je ook gebruik maken van KPN veilig, een veilig online pakket. Naast internet biedt KPN ook interactieve tv en bellen. In het basis tv pakket van KPN zitten ruim 65 tv-zenders, waarvan meer dan 35 in HD.

KPN gelooft dat technologie het antwoord is op de vragen van vandaag en morgen. Er zijn 5 thema’s die voor KPN heel belangrijk zijn, omdat zij hierbinnen een rol van betekenis kunnen spelen met haar expertise en netwerk. Dit zijn:

  • Ons netwerk’: Dankzij het netwerk van KPN zijn wij met iedereen verbonden, waar en wanneer we maar willen. Door de mobiele netwerken, cloudoplossingen en sociale media apps, zowel privé als zakelijk. De netwerken van KPN zijn betrouwbaar en rijken tot alle uithoeken van het land. KPN zorgt voor een snelle, veilige en toekomstbestendige verbinding.
  • Innovatie’: Innovatie geeft technologie betekenis. Door de oplossingen van KPN wordt Nederland verder geholpen. Door bijvoorbeeld minder energie te gebruiken of door efficiënter te werken. KPN kijkt elke dag weer naar welke nieuwe rol haar technologie kan spelen bij de maatschappelijke thema’s.
  • Midden in de samenleving’: Met de producten en diensten van KPN brengt ze al meer dan 140 jaar mensen met elkaar in verbinding. Ze richt zich onder meer op initiatieven binnen sport en kunst & cultuur die Nederlanders met elkaar verbindt.
  • Veiligheid’: Een groot deel van ons leven speelt tegenwoordig online af. Daarom is het belangrijk dat alle data veilig is. KPN houdt zich hier elke dag mee bezig.
  • Duurzaamheid’: KPN wil met haar netwerk en medewerkers vooruitgang boeken voor mens en milieu. KPN is de groene verbinder. Ze is ook uitgeroepen tot een van de duurzaamste telecombedrijven ter wereld.
     

Ben je benieuwd of KPN ook op jouw adres beschikbaar is? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen.

Wanneer je deze postcodecheck hebt gedaan zie je welke internetproviders er internet op jouw adres leveren. Ook zie je welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres en wat jouw maximale internetsnelheid is. Je kunt kiezen voor meerdere internet abonnementen, namelijk ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ en ‘alles-in-1

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking