100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Klanten XS4ALL uiterlijk begin 2022 naar KPN

Dinsdag 3 Maart 2020 2 minuten en 4 seconden leestijd

Klanten XS4ALL uiterlijk begin 2022 naar KPN

1 januari 2022 wil KPN de klantmigratie van XS4ALL naar de eigen technieken van KPN afronden. De medewerkers van XS4ALL ontvingen hier afgelopen zondag 1 maart een brief over. Deze brief ontvingen zij omdat de XS4ALL-medewerkers overgaan naar het personeel van KPN. In dit bericht vertellen we je meer over de brief, het verloop van XS4ALL en over de nieuwe internetprovider Freedom Internet.

Over XS4ALL

December 2019 werd bekend gemaakt dat KPN door de Ondernemingskamer in Amsterdam in zijn gelijk is gesteld. Hiermee kon KPN, dochteronderneming XS4ALL, gaan integreren. KPN liet toen voorzichtig merken dat ze niet van plan zijn om XS4ALL definitief op te heffen terwijl KPN al vanaf januari 2019 bezig is om te stoppen met de merknaam XS4ALL en door te gaan als een groot en sterk merk.  Op dinsdagmiddag 14 januari 2020 werd bekend gemaakt dat XS4ALL blijft bestaan. Vanaf de buitenkant lijkt het erop dat alles bij XS4ALL bij het oude blijft maar dat is niet helemaal het geval. XS4ALL gaat de volledige netwerkinfrastuctuur van KPN gebruiken en de BV waar XS4ALL op dit moment onder opereert gaat verdwijnen. Hierdoor is XS4ALL niet meer zelfstandig en wordt de internetprovider een divisie binnen KPN.

Brief aan personeel XS4ALL

Medewerkers van XS4ALL ontvingen op 1 maart 2020 een brief. In deze brief staat dat het moment waarop en de mate waarin de werkzaamheden van XS4ALL gaat wijzigen, afhangt van de snelheid en de omvang van de klantmigratie. KPN wil dat de migratie uiterlijk 1 januari 2022 is afgerond. Het komt er in de brief dus op neer dat de medewerkers van XS4ALL, KPN-medewerkers worden.

Freedom Internet

Op vrijdag 8 november 2019 vertelden wij je over Plan B van XS4ALL. Plan B houdt in dat er een nieuwe internetprovider wordt opgericht met het DNA van XS4ALL. Het actiecomité van XS4ALL is toen begonnen met het opzetten van de nieuwe provider onder de naam Freedom Internet. En nu komt het startsignaal wel erg dichtbij. Freedom Internet heeft aangekondigd vanaf 30 maart hun internetdiensten via DSL koperdraad- en het glasvezelnetwerk te gaan leveren. Freedom Internet verteld hierbij voor minder dan €50,- per maand via het glasvezelnetwerk, gigabit-internet met een snelheid van 1000Mbps (1Gbps) te gaan leveren.

Als basis gaat Freedom Internet internet-only abonnementen leveren. Het is op dit moment nog onbekend of Freedom Internet vanaf 30 maart direct tv als dienst aan klanten kan leveren. Het kan zijn dat dit een beetje extra tijd nodig heeft. Freedom Internet ziet tv als een aanvullende dienst en kan altijd door klanten worden geactiveerd via de persoonlijke MijnFreedom omgeving. Afhankelijk van het zenderpakket zijn de kosten van tv tussen de €15,- en €25,-. Voor vaste telefonie van Freedom Internet is nog wat meer tijd nodig. Freedom Internet verwacht deze dienst in het derde of vierde kwartaal aan te kunnen bieden.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking