100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN en XS4ALL verhogen hun prijzen per 1 juli

Donderdag 07 mei 2020 1 minuut en 59 seconden leestijd

KPN en XS4ALL verhogen hun prijzen per 1 juli

Maakte we vorige week nog bekend dat het erop leek dat KPN haar prijzen voor thuis internet voorlopig niet zou verhogen. Inmiddels heeft de realiteit dit bericht ingehaald en heeft KPN bekend gemaakt dat de internetprijzen van zowel KPN als dochter XS4ALL per 1 juli worden verhoogd.

Waarom stijgen de prijzen van KPN en XS4ALL

KPN is dit jaar flink aan het investeren geweest. Zo rollen zij op steeds meer plaatsen glasvezel internet uit. Maar ook blijven zij hun huidige netwerk verbeteren. Alles om jou een zo stabiel en kwalitatief mogelijke internetverbinding te leveren. Dit kost veel geld en is dan ook de reden dat KPN niet anders kan dan nu een prijsverhoging door de voeren.

Hoe hoog is de KPN-prijsverhoging?

Hoe hoog de prijsstijging is van jouw internet en tv-pakket is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. KPN en XS4ALL benaderen al hun klanten persoonlijk per brief. In deze brief is te lezen wat jouw abonnement na 1 juli gaat kosten. Hou er rekening mee dat de kosten voor je KPN-abonnement met gemiddeld €1,50 per maand gaan stijgen.

Sinds oktober 2019 biedt KPN haar Hussel abonnementen aan. De tarieven voor deze pakketten wijzigen niet.

Vast bellen wordt duurder bij KPN en XS4ALL

Heb je een vaste telefoonaansluiting via KPN of XS4ALL? Ook die kosten gaan per 1 juli omhoog. Het beltarief stijgt met 1 cent per minuut en gesprek naar €0,15. Heb je tussen 2017 en oktober 2019 een internetpakket in combinatie met vast bellen afgesloten? Dan ga je €1,00 per maand meer betalen voor je vaste telefoonaansluiting.

Zenderwijzigingen bij KPN en XS4ALL

Niet alleen wijzigt de prijs voor internet en tv voor veel KPN en XS4ALL-klanten. Ook hebben zij een aantal wijzigingen in het televisiepakket aangekondigd.

Vanaf 1 juli wordt de televisiezender Crime & Investigation toegevoegd aan het basispakket op kanaal 44. Een aantal erotische zenders wordt vervangen. Zo wordt Meiden van Holland Hard vervangen door Pornhub TV en Secret Circle wordt vervangen door Pure Babes.
Daarnaast verdwijnen de radiozenders Classic Only en 40 Up radio.

Overstappen?

Momenteel informeert KPN haar klanten over de aanstaande prijsverhoging. In deze brief lees je wat jouw internetabonnement vanaf 1 juli maandelijks gaat kosten. Is de stijging hoger dan de inflatieverhoging, dan ben je vrij om over te stappen naar een andere internetprovider.

Wij raden aan voordat je overstapt naar een andere provider goed te controleren of de prijsverhoging ook voor jou geldt. Is dat zo? Dan kun je voor 1 juli overstappen naar een andere internetprovider.

Maar voor welke provider kies je dan? Met onze gratis postcodecheck ontdek je binnen een minuut welke internetproviders leveren op jouw adres en welke internetpakketten zij bieden.