100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN gaat verder met uitrol glasvezel internet

Donderdag 13 december 2018 2 minuten en 3 seconden leestijd

KPN gaat verder met uitrol glasvezel internet

Wij schrijven er vaker over, internetproviders zijn druk bezig met innoveren. We hebben op dit vlak nu ook nieuws van KPN. Zij gaan namelijk in 4 Nederlandse steden door met de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken.

Wat is glasvezel internet

Laten we starten met een korte uitleg over wat glasvezel internet nu eigenlijk is. Glasvezel is een vezel zo dun als een haar en, zoals de naam al zegt, gemaakt van een soort glas. Met behulp van laserlicht wordt informatie via glasvezel verzonden. Dit gebeurt op een snelle en betrouwbare manier. En dat niet alleen, de informatie wordt ook nog eens razendsnel verzonden. Glasvezel internet is nog niet in heel Nederland beschikbaar, maar wordt wel op steeds meer plaatsen aangelegd.

Glasvezel internet van KPN

De aanleg van glasvezel internet werd eerder stilgelegd. In die tijd heeft KPN niet stil gezeten, zij zijn toen namelijk druk geweest met het verbeteren van het bestaande koperdraadnetwerk naar de nieuwste VDSL-technieken. Zo hebben zij Vplus internet geïntroduceerd waardoor je internetsnelheden tot wel 200Mbp/s via koperdraad kunt behalen.

Nu gaat KPN dus verder met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zij moeten ook wel want de concurrentie zit niet stil. Delta is onlangs gestart met het aanbieden van een internetsnelheid tot wel 1000Mbp/s, oftewel 1 Gigabit over hun kabelnetwerk! Meer informatie daarover lees je in ons blog Supersnel internet bij Delta. Ziggo is ook druk aan het werk met hun ‘netwerk van de toekomst’ en hebben de wens om uiterlijk in 2020 ook internetsnelheden tot wel 1 Gigabit aan te gaan bieden.

KPN moest dus een volgende stap gaan zetten en dat is wat zij doen. KPN start deze maand met de aanleg van glasvezel internet in Dongen, Arnhem, Zwolle Noordoost en Helvoirt. En dat betekent dat er nog eens 10.000 woningen bij gaan komen met een glasvezelaansluiting.

Koperdraad inruilen voor glasvezel

KPN gaat niet alleen verder met het uitbreiden van het glasvezelnetwerk, zij starten ook met een pilot waarbij in enkele gebieden wordt gestopt met het aanbieden van internet via koperdraad. In deze gebieden kan dan alleen nog gebruik worden gemaakt van glasvezel internet. Op dit moment heeft KPN de volgende 6 gebieden aangewezen voor deze pilot: Amsterdam IJburg, Zwolle Stadshagen, Eibergen, Bergeijk, Bennekom en Eersel-centrum. Het streven van KPN is dat er vanaf 1 april 2020 in deze gebieden alleen nog gebruikt wordt gemaakt van glasvezel internet. Dit zal voor de bewoners in deze gebieden zorgen voor een flinke stijging van de internetsnelheid. Deze komt momenteel niet boven de 50Mbps uit.

Wil jij ook glasvezel internet?

Check dan nu met onze glasvezel internet vergelijker of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres en vergelijk makkelijk en snel alle glasvezel internet pakketten en internet providers.