100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN heeft al Drie Miljoen glasvezelaansluitingen!

Wednesday 23 June 2021 3 minuten en 9 seconden leestijd

KPN heeft al Drie Miljoen glasvezelaansluitingen!

Sinds maandag 21 juni heeft, mede dankzij KPN, bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens beschikking over glasvezelinternet. KPN sluit op dit moment 9000 huizen per week aan op glasvezel, dit is een recordtempo. Dit zijn er namelijk 1800 per dag, 225 per uur en maar liefst bijna vier per minuut! In dit tempo heeft in 2026 bijna iedereen in Nederland beschikking over glasvezel.

Op dit moment heeft bijna de helft van de Nederlandse huishoudens glasvezel. Het zijn 3,9 miljoen huishoudens, waarvan ruim 75% glasvezel via KPN heeft. Maandag 21 juni heeft KPN haar drie miljoenste aansluiting gelegd. Tot eind 2026 gaan daar via KPN en Glaspoort nog ruim 3 miljoen aansluitingen bij komen. Het uitrollen van glasvezel is een grote operatie en dankzij een goede samenwerking met andere partijen kan deze uitrol gerealiseerd worden. KPN rolt op dit moment in meer dan 100 gebieden glasvezel uit. KPN vervangt het kopernetwerk door glasvezel, als het netwerk is aangelegd gaat het kopernetwerk er op termijn uit. Klanten van KPN kunnen voor hetzelfde bedrag overstappen van koper naar glasvezel en een hogere snelheid nemen.

Wat zijn de voordelen van glasvezelinternet?

Glasvezelinternet heeft heel veel voordelen. Het netwerk is namelijk sneller, stabieler en veiliger, voor zowel het downloaden als het uploaden. Hierdoor wordt de kwaliteit van het thuiswerken, gamen en het streamen van je films beter. De basissnelheid van het glasvezelnetwerk is 100 MB, hier komen de voordelen al naar voren. Hogere snelheden geven een nog betere ervaring.

Daarnaast zijn de uploadsnelheid en de downloadsnelheid gelijk aan elkaar. Dit is bij DSL internet en kabel internet niet het geval. Je ontvangt ook de daadwerkelijke beloofde snelheid, zonder dat omgevingsfactoren hier invloed op hebben. Geeft je provider aan dat je 100 mb ontvangt? Dan ontvang je ook echt 100 mb. Wanneer jij DSL internet hebt is dit niet het geval. Hier heeft de afstand tot de wijkcentrale invloed op je snelheid.  

Is bij jou al glasvezel van KPN beschikbaar?

Ben je benieuwd of er op jouw adres al glasvezel van KPN beschikbaar is? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om hier achter te komen. Wanneer jij de postcodecheck doet zie je welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is, welke snelheid er beschikbaar is en welke abonnementen je zou kunnen kiezen. Is er glasvezel beschikbaar? Dan zou je kunnen filteren op glasvezel en op KPN. Zo komen alle glasvezelpakketten van KPN naar voren die op jouw adres beschikbaar zijn. Dit maakt het vergelijken voor jou makkelijk waardoor je het juiste internet abonnement kunt kiezen.

Wie is KPN?

KPN is hét netwerk van Nederland. Nederland digitaliseert in en heel snel tempo, daarom is betrouwbaar en snel internet steeds belangrijker. KPN wil Nederland het best verbonden land ter wereld maken. Daarom zet ze alles op alles om met passie te werken aan veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten. Op die manier kunnen mensen en apparaten altijd met elkaar verbonden zijn. De technologie heeft een grote invloed op ons leven. De technologie van KPN stelt je in staat om te doen wat jij leuk of belangrijk vindt. KPN opereert sinds 2015 100% klimaatneutraal en gebruikt alleen nog maar groene energie. Vanaf 2025 wil ze nagenoeg circulair zijn als een van de grootste bedrijven van Nederland.

KPN biedt verschillende internetpakketten aan met internetsnelheden variërend van 50 Mbit/s tot 1000 Mbit/s. Als je internet van KPN hebt kun je gebruik maken van 20 miljoen wifi locaties wereldwijd. Wanneer je internet van KPN afsluit ontvang je een gratis Wifi-modem in bruikleen. Dit modem is voorzien van een firewall en WPA-beveiliging. Naast internet kun je ook tv en bellen afsluiten. Je ontvangt interactieve tv met in het basispakket wel meer dan 65 zenders, waarvan 30 in HD. Je kunt je programma’s live pauzeren, opnieuw starten als je het begin gemist hebt met ‘begin gemist’ of later terugkijken met ‘programma gemist’. Wil je meer zenders dan de zenders in het basispakket? Je kunt extra zenderpakketten activeren die je maandelijks kunt opzeggen.

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten?

Volg ons dan via Social media! Wij zijn te vinden op FacebookInstagram en Twitter.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking