100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

KPN versnelt voor bijna duizend dorpen de aanleg van glasvezel!

Wednesday 24 March 2021 3 minuten en 8 seconden leestijd

KPN versnelt voor bijna duizend dorpen de aanleg van glasvezel!

KPN en pensioenfonds ABP zijn een samenwerking aangegaan om bijna 1000 dorpen eerder toegang te geven tot het glasvezelnetwerk van KPN. Het gaat om ongeveer 700.000 woningaansluitingen en 200.000 aansluitingen van bedrijfspanden. De ambitie van KPN is om de komende vijf jaar 2,5 miljoen huisadressen van glasvezel te voorzien!

KPN en ABP gaan een joint venture aan en stappen er beide voor 50 procent in. De komende maanden moet het al van start gaan, mits ze akkoord van de toezichthouders krijgen. In het totaal gaat het om een investering die op loopt tot wel 1 miljard euro. Volgens de ceo van KPN blijft de vraag naar glasvezel groeien. Het is de bedoeling dat, inclusief de nieuwe joint venture, over vijf jaar 80% van alle Nederlandse huishoudens toegang heeft tot het glasvezelnetwerk van KPN. Volgens het bestuurslid van ABP belegt het pensioenfonds graag in eigen land. De samenwerking levert het fonds een aantrekkelijk rendement op waardoor dit bijdraagt aan een goed pensioen van haar deelnemers. Door de samenwerking creëren ze meer dan duizend banen.

Vergelijk glasvezel aanbiedingen

Wil je weten of er op jouw adres al glasvezel internet beschikbaar is? Je kunt bij ons de gratis postcodecheck doen om er achter te komen welk soort internet er beschikbaar is op jouw adres. Ook krijg je meteen een overzicht met welke internet abonnementen er beschikbaar zijn.

Op de adressen waar op dit moment nog geen glasvezelinternet geleverd kan worden, zal waarschijnlijk wel DSL internet of kabelinternet beschikbaar zijn.

Wat is glasvezelinternet?

Glasvezel is een speciaal soort glas dat net zo dun is als een haar. Bij glasvezelinternet wordt Informatie met behulp van laserlicht via glasvezel op een betrouwbare en snelle manier verzonden. Doordat het laserlicht in een hoge snelheid aan- en uitgeschakeld wordt, worden digitale gegevens doorgegeven. Hoe sneller de laser knippert, hoe sneller de gegevens doorgegeven worden. Signalen zoals telefoongesprekken en downloads via het internet worden omgezet in een digitaal signaal.

Wanneer er glasvezel aanwezig is op jouw adres, vind je in de meeste gevallen de glasvezelaansluiting in de meterkast van je woning. Dit punt is door een monteur aangelegd. Het is een kastje met een stroomkabel die in het stopcontact zit. Op dit kastje wordt een glasvezelmodem aangesloten. Deze modem zet het signaal om naar een taal die door de verschillende apparaten begrepen wordt. Het modem zorgt er ook voor dat het signaal voor internet, tv en bellen gescheiden wordt.

Glasvezelinternet heeft een aantal voordelen. Zo is de snelheid heel hoog. Je kunt bij de meeste glasvezelaanbieders kiezen voor een snelheid tot wel 1 Gb. Dit is hoger dan de snelheden bij DSL en kabelinternet. Ook zijn de uploadsnelheid en de downloadsnelheid gelijk. Of je nu informatie leest van of verstuurt naar het internet, het gaat even snel. Daarnaast is de internetverbinding altijd stabiel. Zelfs weersomstandigheden of elektriciteitskabels kunnen je internet niet verstoren.

Wie is KPN?

KPN is een toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT. Ze biedt vaste en mobiele netwerken voor telefonie, data en televisie in binnen- en buitenland. Daarbij richt ze zich op zowel particuliere als zakelijke gebruikers.

KPN werkt met passie aan veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten, zodat alles en iedereen altijd en overal verbonden is. De missie van KPN is om Nederland het best verbonden land ter wereld te maken. KPN gaat voorop in de digitalisering van Nederland en verbindt iedereen via 5G en glasvezel. Daarnaast biedt en grijpt KPN kansen voor een welvarende en schonere wereld dankzij haar duurzame werkwijze. Sinds 2015 opereert ze 100% klimaat Neutral en gebruikt ze alleen nog maar groene energie.

KPN biedt drie internetpakketten aan met downloadsnelheden die variëren van 50 Mbit/s tot 1000 Mbit/s. Je ontvangt een gratis KPN wifi-modem in bruikleen. Dit modem is voorzien van een firewall en WPA-beveiliging. Wanneer je voor tv kiest ontvang je in het basispakket wel 65 zenders. Daarnaast kun je nog voor extra zenderpakketten kiezen. Met interactieve tv van KPN kun je zenders pauzeren, vanaf het begin afspelen en opnemen. Ook kun je via de app naar jouw favoriete programma’s kijken.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking