100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Marktwaakhond ACM gaat overname Reggefiber door KPN onderzoeken

Dinsdag 06 mei 2014 0 minuten en 41 seconden leestijd

Marktwaakhond ACM gaat overname Reggefiber door KPN onderzoeken

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft aan dat er meer onderzoek nodig is rondom de overname van Reggefiber door KPN. KPN wil zijn belang in de glasvezelprovider uitbreiden naar 60%.

Op dit moment heeft KPN een aandeel van 51% in Reggefiber, hier heeft de ACM destijds ook regels aan gesteld. Bij een uitbreiding van het aandeel moeten deze regels opnieuw bekeken en aangepast worden. De ACM vreest dat door het nieuwe plan KPN teveel macht krijgt op het gebied van glasvezel en haar positie kan gebruiken om andere providers uit te sluiten of beperkende voorwaarden op kan leggen.

Een van de voorwaarden kan zijn dat KPN andere aanbieders moet toelaten op het glasvezelnetwerk om op die manier de concurrentie een kans te geven. Dit is eerder gebeurd met het dsl-netwerk van KPN.

Reggefiber beheerd verreweg het grootste glasvezelnetwerk van Nederland. KPN heeft de afgelopen jaren al meerdere glasvezelproviders overgenomen en is hiermee een dominante speler op de glasvezelmarkt. Deze positie kan verder worden uitgebreid door een overname van Reggefiber.