100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Nieuwe e-simkaarten & databundels bij KPN

Dinsdag 29 september 2020 2 minuten en 54 seconden leestijd

Nieuwe e-simkaarten & databundels bij KPN

Gister maakte KPN bekend dat zij weer iets nieuws hebben vanaf oktober 2020. KPN biedt vanaf dan namelijk e-simkaarten aan voor mobiele abonnees. Daarnaast doet KPN ook aanpassingen in databundels van verschillende abonnementen. In dit bericht lees je alles over de nieuwe e-simkaarten en de aanpassingen in de databundels.

Wat is een e-simkaart?

Een digitale simkaart doet eigenlijk hetzelfde als eens fysieke simkaart. Een fysieke simkaart is van plastic en past in je mobiele telefoon. Op deze simkaart staan de instellingen voor je abonnement. Deze instellingen zijn verwerkt in het gouden plaatje dat je op alle simkaarten ziet. Zodra je belt, sms’t of het internet gebruikt, maak je verbinding met het netwerk van je provider. Elke provider geeft je dan ook een simkaart waarmee je toegang hebt tot dat specifieke netwerk van jouw provider. Dit is ook gelijk de reden waarom je een nieuwe simkaart ontvangt wanneer je overstapt van je provider.

Nu komt KPN dus met een digitale simkaart. Dit is een ingebouwde chip in je telefoon. De digitale simkaart kan worden gebruikt als vervanging voor een fysieke simkaart. Je kan er ook voor kiezen om een e-simkaart naast een fysieke simkaart te gebruiken. Op deze manier kan je een abonnement met een normale simkaart nemen en een extra abonnement op hetzelfde toestel zetten via een e-simkaart. Let er wel op dat je een telefoon nodig hebt die een digitale simkaart ondersteund. Niet bij alle telefoons is dit het geval.

Welke telefoons ondersteunen de e-simkaart?

Gelukkig zijn er wel steeds meer mobiele telefoons die een ingebouwde simkaart hebben. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • IPhone 11 en IPhone 11 Pro
  • IPhone XS
  • IPhone XR
  • IPhone SE
  • Samsung Galaxy S20 en Galaxy S20 Plus
  • Samsung Galaxy Note20
  • Samsung Galaxy Fold

Wanneer is de digitale e-simkaart beschikbaar?

Lang wachten voor de e-simkaart is gelukkig niet nodig. KPN maakte de e-simkaart eerder dit jaar al beschikbaar voor sim-only provider Simyo. Nu wil KPN de e-simkaart ook graag in hun eigen abonnementen gaan aanbieden. KPN maakt daarom vanaf oktober 2020 de e-simkaart beschikbaar voor KPN-klanten.

Welke voordelen heeft de e-simkaart?

·      Makkelijker en sneller een abonnement afsluiten

Door de e-simkaart kan je digitaal een abonnement afsluiten via je telefoon. Na het afsluiten van je abonnement, kan je het abonnement direct activeren op de e-simkaart van jouw telefoon. Wachten op een fysieke simkaart is hierdoor verleden tijd!

·      Dual SIM-telefoon

Je kan een fysieke simkaart en een e-simkaart in je telefoon doen waardoor je een dual SIM-telefoon hebt en op twee nummers bereikbaar kan zijn.

·      Strakkere designs en betere batterijduur

Over een paar jaar zijn er waarschijnlijk alleen nog maar e-simkaarten. In het ontwerp van nieuwe toestellen hoeft geen ruimte meer vrij gemaakt te worden voor de fysieke simkaart. Ruimte die bijvoorbeeld een grotere batterij kan opvullen.

Aanpassingen in prijzen mobiele abonnementen KPN

Naast de e-simkaart heeft KPN nog meer nieuws. KPN kondigt namelijk aanpassingen aan in mobiele abonnementen. KPN doet de prijzen met 2,50 omlaag voor mensen met een databundel van 2GB en 5GB per maand. Daardoor kosten deze abonnementen voortaan 17,50 voor 2GB en 20 euro per maand voor 5GB. Dit gaat echter wel om nieuwe abonnementen. De bestaande mobiele abonnementen blijven zoals ze op dit moment zijn.

Aanpassingen in databundels mobiele abonnementen KPN

Naast al deze andere wijzigingen, is er ook nog een wijziging in de databundels bij KPN. Dit gaat voornamelijk om de grotere databundels. Mensen met 10GB krijgen voortaan 15GB per maand. Dat is dus 5GB extra! Voor de bundels van 20GB geldt hetzelfde. Deze worden opgehoogt van 20GB naar 25GB. De prijzen voor deze bundels blijven gelijk. Daardoor blijft ook het Unlimited-abonnement van KPN, met een onbeperkte databundel voor 27,50 per maand, onveranderd.