100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Tips voor slechte wifi tijdens thuiswerken

Woensdag 29 December 2021 3 minuten en 44 seconden leestijd

Tips voor slechte wifi tijdens thuiswerken

We zijn, nu al bijna twee jaar, nog steeds voor een groot deel met zijn alle aan het thuiswerken. Wanneer je thuiswerkt is een goede internetverbinding heel erg belangrijk. Het laatste wat je wilt hebben is dat je internet steeds wegvalt. Het thuiswerken met een slechte wifi verbinding kan namelijk heel erg frustrerend zijn. Wil jij graag weten hoe je een slechte wifi verbinding tijdens het thuiswerken kunt voorkomen?

Om slechte wifi tijdens het thuiswerken te voorkomen hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Niets is natuurlijk vervelender dan wegvallend internet wanneer jij in een meeting zit of wanneer jij echt je internet moet gebruiken! Een slechte wifi verbinding kan heel veel oorzaken hebben, denk hierbij aan te dikke muren, andere apparaten in de omgeving die veel internet nodig hebben of een drukbevolkte omgeving waar heel veel mensen gebruik maken van wifi.

Tips voor slechte wifi

Wij hebben de tips voor een slechte wifi verbinding voor jou op een rijtje gezet!

Probeer zo min mogelijk apparaten in huis te laten verbinden met wifi. Hoe meer apparaten verbonden zijn met wifi, hoe meer het signaal zich moet verspreiden.

Het kan een hele verbetering zijn om het modem die je van je internetprovider hebt gehad een betere plek te geven. Het signaal van de provider komt de meterkast binnen, daarom wordt het modem ook vaak in de meterkast geplaatst. Deze plek is eigenlijk helemaal niet ideaal. De voorkeur van het plaatsen van het modem is een hoge open plek, uit de buurt van elektronisch apparatuur. Het modem geeft een optimale dekking als deze op een centrale plek in de woning geplaatst kan worden. Het zou ook kunnen dat je modem aan vervanging toe is. Dit moet meestal na 6 tot 8 jaar.

Je kunt ook een ander wifi kanaal kiezen. Je kunt je modem/router herstarten zodat je het kanaal kiest dat op dat moment het beste is. Er zijn meerdere tools waarmee je kunt bepalen welk kanaal het best is.

Installeer een access point. Een access point werkt samen met jouw modem om het wifi bereik te vergroten. Hier moet je wel een kabel voor trekken. Heb jij een heel groot huis dan kun je het acces point bijvoorbeeld op de eerste verdieping installeren. Apparaten op die verdieping kunnen dan met het access point verbonden worden in plaats van met het modem.

Plaats een wifi versterker. Een wifiversterker hoef je alleen in het stopcontact te doen en in te stellen. Deze versterker pikt het signaal van de router op en herhaalt dat.

Maak van je netwerk een mesh wifi netwerk. Door middel van een mesh wifi netwerk kun jij je netwerk eindeloos uitbreiden. Dit is een slim netwerk, dat zelf nadenkt over de verdeling en de route die je wifi neemt. Het hele netwerk bestaat uit verschillende zenders die draadloos aan elkaar gelinkt zijn.

Je kunt met behulp van onze gratis postcodecheck ook kijken welke soorten internet en internetsnelheden er mogelijk zijn op jouw adres. Heb jij een gezin van 5 personen en een internetnetsnelheid van 20 Mbit/s? Dan kan het probleem ook daar liggen. Dan heb je een abonnement met een hogere internetsnelheid nodig.

Hoe weet ik of mijn wifi niet goed is?

Je kunt je wifi signaal in huis zelf meten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld applicaties, maar ook door de gratis speedtest op onze website. Wanneer jij je wifi signaal wilt meten is het belangrijk om op de plek te gaan staan waar jij je wifi wilt meten. Het signaal zal vlak naast je router namelijk sterker zijn dan twee kamers verderop. Wij adviseren om het signaal op meerdere tijdstippen en manieren te meten. Bijvoorbeeld wanneer alle andere apparaten in huis ook verbonden zijn met het netwerk en wanneer je alle andere apparaten van het netwerk afgehaald hebt.

Als voorbeeld zal ik, Tessa van ProviderCheck, mijn eigen verhaal vertellen. Mijn modem/router staat in de woonkamer. Elke keer als ik in de slaapkamer was had ik geen internet meer. Door middel van de speedtest ben ik in elke kamer van het huis het wifi signaal gaan meten. Hier kwam uit dat ik in de slaapkamer helemaal geen signaal heb. Dit komt dus niet doordat de wifi niet werkt, want in elke ander kamer werkt deze prima, maar dit zijn dus echt omgevingsfactoren. In mijn geval een hele dikke vloer. Met een wifi versterker is dit probleem opgelost.

Heb jij nou zo een slecht signaal in jouw kantoor tijdens het thuiswerken? Probeer dan te achterhalen of het aan je wifi ligt en probeer bovenstaande tips uit!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking