100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Trage wifi? Wij hebben de oplossing voor jou!

Dinsdag 18 Augustus 2020 3 minuten en 42 seconden leestijd

Trage wifi? Wij hebben de oplossing voor jou!

Een slecht wifi-ontvangst in huis, wij kennen het probleem maar al te goed. Wij van Providercheck zijn op onderzoek gegaan naar wat je het beste kan doen tegen een trage wifiverbinding. In dit bericht lees je wat jij kan doen tegen langzaam internet.

Gelukkig zijn er inmiddels veel verschillende manieren die ervoor zorgen dat je het signaal van je wifi router kan versterken. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Doe eerst een speedtest

De internetsnelheid is lang niet overal even snel. De meeste providers behalen niet de maximale snelheid. Met de speedtest van Providercheck zie je jouw snelheid en die kan je vervolgens direct vergelijken met de behaalde snelheden in jou in de buurt. Wanneer je wil testen welke internetsnelheid je nu echt ontvangt, is het verstandig om de speedtest op meerder plaatsen bij jou thuis uit te voeren. Doe de test bijvoorbeeld in de woonkamer en dichtbij de router. Ontvang je een lage internetsnelheid? Probeer dan de onderstaande tips om jouw internetsignaal te verbeteren.

Verplaats je router

Grote kans dat bij jou de router in de meterkast of in de hoek van de kamer staat. Dat is niet raar want er zijn weinig mensen waarbij de router in het midden van de woonkamer staat. Ondanks dat het er misschien wat vreemd uit zou zien, is dit wel de ideale plek. De plaats van je router kan namelijk grote verschillen in snelheid veroorzaken. Probeer je router eens van zijn vertrouwde plaats te halen. Het kan zijn dat dit een positief effect heeft op je internetsnelheid. Het kan zijn dat het verplaatsen van je router niet mogelijk is door de bekabeling. Gelukkig zijn er dan ook nog alternatieven zoals een Wifi versterker of KPN SuperWifi.

Voordelen van je router verplaatsen:
+ Snel resultaat en weinig inspanning
+ Geen extra kosten

Nadelen van je router verplaatsen:
- Kabels moeten het toestaan
- (Lelijke) router in je woonkamer

Wifi versterker (Wifi Repeater)

Nog een goede optie om je internet sneller te maken, is een Wifi versterker. De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Een Wifi versterker is een apparaat dat het wifisignaal in jouw woning versterkt.  De Wifi versterker vangt het signaal van de router op en herhaalt dat. Het signaal wordt hierdoor twee keer uitgezonden. Stel je hangt de router in de meterkast maar op zolder heb je nauwelijks verbinding. Plaats dan de Wifi versterker ergens tussen de meterkast en de zolder. De afstand tot de router is nu velenmalen kleiner. De Wifi versterker vangt het signaal van de router op en stuurt het naar de zolder. Je ontvangt hierdoor het signaal op volle sterkte.

Voordelen van een WiFi versteker
+ Universeel te gebruiken
+ Te plaatsen op de plek waar jij hem nodig hebt

Nadelen van WiFi versteker
Niet altijd even makkelijk te installeren
- Vaak een internet kabel nodig om te functioneren

Ben je benieuwd welke Wifi versterker past bij jouw router en wil je er graag een aanschaffen? Kijk dan eens op de website van Coolblue. Je kunt daar kiezen uit Wifi versterkers in verschillende prijsklasse met verschillende mogelijkheden.

KPN SuperWifi!

Wil je de totaaloplossing voor een goede internetverbinding? Dan is KPN SuperWifi geschikt voor jou. Met KPN SuperWifi heb je in elke hoek van je huis de meest optimale wifisnelheid. De KPN SuperWifipunten, die je via een stekker in het stopcontact doet, zorgen ervoor dat het wifisignaal optimaal is. Je hebt naast je modem, minimaal 2 KPN SuperWifipunten nodig om supersnel internet te kunnen ontvangen.

Voordelen KPN SuperWifi
+ Nieuwste mesh-technologie
Mesh wifi zorgt ervoor dat je door je hele huis met behulp van draadloze wifipunten (dat zijn de KPN SuperWifi punten) goed internet kan ontvangen. De wifipunten werken met elkaar samen en verdelen de brandbreedte wat ervoor zorgt dat je altijd met het beste signaal verbonden bent. Zo kan je eenvoudig zonder haperingen snel internet gebruiken.

Perfect bereik in huis

+ Optimale wifisnelheid

+ Draadloze aansluiting
De KPN SuperWifi punten doe je in het stopcontact. Dit zorgt ervoor dat je geen kabels hoeft te trekken waardoor dit volledig draadloos kan.

+
 Snel geïnstalleerd met de KPN Thuis app
Deze app kan je downloaden in de App Store of in de Google Play Store. De app helpt je door stap voor stap alles uit te leggen, de juiste plaats uit te kiezen voor de KPN SuperWifi punten en zorgt ervoor dat alles in een kwartiertje is geïnstalleerd.

Nadelen van KPN SuperWifi?
- Je moet een KPN internet abonnement hebben

Wil jij weten welk aanbod KPN kan doen op jouw adres? Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden:

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking