100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Verdwijnt FOX uit het zenderaanbod van KPN?

Maandag 13 mei 2019 1 minuut en 44 seconden leestijd

Verdwijnt FOX uit het zenderaanbod van KPN?

Daar lijkt het wel op. Al enige tijd zijn KPN en FOX met elkaar in overleg, maar het gaat er nu toch steeds meer op lijken dan niet alleen FOX, maar ook de zenders 24Kitchen en National Geographic gaan verdwijnen uit het basis-zender aanbod van KPN.

Waarom verdwijnen deze zenders bij KPN?

Een aantal weken geleden kondigde KPN al aan dat bovenstaande tv-zenders per 1 juni van dit jaar gaan verdwijnen uit het basispakket. Uit het pluspakket vervallen de zenders National Geographic Wild en BabyTV. KPN geeft aan dat er te weinig naar deze zenders wordt gekeken. De daadwerkelijke reden van het stoppen met deze zenders lijkt de hoogte van de doorgiftevergoeding.

24Kitchen, National Geographic (wild) en BabyTV vallen allen onder het mediaconcern FOX. Providers als KPN betalen voor de zenders die zij uitzenden een doorgiftevergoeding. Per 1 juni vervalt de huidige overeenkomst met FOX en daarom zijn zij met elkaar in onderhandeling over de nieuwe vergoeding.

KPN is bezig met een alternatief voor de zenders van FOX. Wat dit precies gaat zijn is nu nog niet bekend.

Wil je de tv-zender FOX niet kwijt?

KPN en FOX zijn nog steeds met elkaar in gesprek. Het kan dus gebeuren dat zij er toch nog met elkaar uit gaan komen voor 1 juni. Dat zou voor KPN-klanten fijn zijn. En niet alleen voor de klanten van KPN. Deze wijziging geldt ook voor klanten van XS4ALL en Telfort.

Je kunt ervoor kiezen om deze maand nog over te stappen naar een andere internet provider. Zowel KPN als XS4ALL en Telfort verhogen per juni hun prijzen. Omdat deze prijsverhoging hoger is dan de inflatiestijging heb je als klant tot juni de mogelijkheid om over te stappen. Dit geldt ook als je nog binnen de contractperiode zit. KPN, XS4ALL en Telfort hebben hun klanten daar persoonlijk van op de hoogte gebracht.

Ziggo, T-Mobile en Online.nl hebben laten weten de zenders van FOX niet uit het zender aanbod te halen. Een overstap naar één van deze internet providers is dus een veilige keuze als je fan bent van FOX, 24Kitchen, National Geographic (Wild) en/of BabyTV.

Ben je benieuwd welke providers leverbaar zijn op jouw adres? Dat ontdek je binnen een minuut met onze postcodecheck. Je hebt nog tot 1 juni de tijd om van KPN, XS4ALL of Telfort over te stappen naar een nieuwe internet provider.