100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Volgens KPN komen er minder spelers op de internet en telecommarkt

Wednesday 3 September 2014 0 minuten en 45 seconden leestijd

Volgens KPN komen er minder spelers op de internet en telecommarkt

Op de “middellange termijn’ zullen er minder bedrijven met een eigen telecomnetwerk zijn, dit verwacht het bestuur van KPN. Hierbij zou het gaan om twee providers met een vast en mobiel netwerk en 1 provider met alleen een mobiel netwerk.

Deze uitspraken doet KPN in een interne rapport van de Britse bank Barclays. De afgelopen jaren is het aantal aanbieders van telecom al flink gedaald, zo zijn verschillende providers ondergebracht in Ziggo en heeft KPN meerdere glasvezelproviders overgenomen. Verder is er nog de grote overname van Ziggo door UPC.

KPN gaat ervan uit de het aantal aanbieders zal blijven krimpen en dat KPN en Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, als de twee aanbieders op de markt blijven. Er wordt geen uitspraak gedaan welk bedrijf overblijft met alleen een mobiel netwerk.

Concurrenten Tele2 en T-Mobile willen niet inhoudelijk op de uitspraken van KPN reageren. Vodafone reageert negatief op de voorspellingen van KPN:  "Als dit in de praktijk betekent dat er nog maar twee aanbieders overblijven die een combinatie van vaste en mobiele diensten kunnen aanbieden aan klanten, is er maar weinig te kiezen voor consumenten", aldus woordvoerder Joost Galema.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking