100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Voorlopig verhoogt KPN niet de prijs van thuis internet

Donderdag 30 april 2020 1 minuut en 51 seconden leestijd

Voorlopig verhoogt KPN niet de prijs van thuis internet

Goed nieuws voor klanten van KPN! Sinds jaren voert deze provider dit jaar geen prijsverhoging door per 1 juni. Je gaat voorlopig dus niets meer betalen voor je internet en tv-pakket van KPN.

Waarom verhoogt KPN de prijzen niet?

Mei en juni zijn al jaren de maanden waarin veel internetproviders hun prijzen aanpassen. KPN heeft er dit jaar voor gekozen dit niet te doen. En ook andere providers hebben tot op heden nog geen prijswijzigingen aangekondigd.

Waarom KPN de prijzen voor thuis internet niet aanpast hebben zij niet bekend gemaakt. Het zou goed te maken kunnen hebben met de huidige coronacrisis waar we nog middenin zitten. Voor veel mensen zijn dit financieel moeilijke tijden en op een prijsverhoging voor je internet en tv-abonnement zit je dan niet te wachten.

Komt er helemaal geen prijsverhoging dit jaar?

KPN is flink aan het investeren in de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk. Daarnaast wordt de techniek van de bestaande netwerken steeds verbeterd. Dit kost veel geld en de kans is dan ook groot dat er later dit jaar alsnog een prijsverhoging wordt doorgevoerd.

Verhogen andere internetproviders hun prijzen wel?

Zover nu bij ons bekend verhogen ook de andere internetproviders hun prijzen op dit moment nog niet. Andere jaren was dit de periode waarin providers hun klanten informeerden over een eventuele prijsverhoging. Dit moeten zij minimaal een maand voordat de prijsverhoging ingaat persoonlijk aan de klant laten weten.  

Wanneer providers de kosten van hun abonnement verhogen met meer dan de inflatiecorrectie, staat het klanten vrij om over te stappen naar een andere partij. Ook wanneer zij nog in hun contractstermijn zitten. Wel blijft de opzegtermijn van een maand van kracht.

Wat andere providers als Online en Ziggo gaan doen is dus nog even afwachten. Klanten van T-Mobile kunnen sowieso opgelucht ademhalen. Buiten de inflatiecorrectie hebben zij hun klanten beloofd de komende jaren hun prijzen niet te verhogen.

Internet en tv van KPN

Een internetprovider die zijn klanten snapt en begrijpt dat een prijsverhoging op dit moment niet zo handig is. Dat is KPN. Kies jij ook voor internet en tv van deze provider? Zij bieden zowel DSL als glasvezel internet en breiden hun glasvezelnetwerk steeds verder uit.

Met onze gratis postcodecheck ontdek je of KPN leverbaar is op jouw adres. Ook zie je de andere internetproviders die op jouw adres internet leveren. Zo kun je makkelijk en snel internetaanbieders vergelijken.