100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

XS4ALL gaat definitief verdwijnen

Donderdag 11 april 2019 2 minuten en 26 seconden leestijd

XS4ALL gaat definitief verdwijnen

Was er misschien nog een sprankje hoop dat XS4ALL zou blijven bestaan als zelfstandige merknaam binnen KPN. Gisteren (10 april) benadrukte KPN-topman Maximo Ibarra tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering opnieuw dat XS4ALL als merknaam echt gaat verdwijnen.

KPN stopt met XS4ALL en Telfort           

In januari van dit jaar kwam het nieuws naar buiten. KPN stopt met de merknamen XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. We schreven daar al over dat KPN gaat stoppen met Telfort en XS4ALL. Door te stoppen met deze merken hoopt KPN het eigen merk sterker te maken. Alle goede eigenschappen van deze merken worden namelijk samengevoegd tot één sterk KPN.

Er werd naar buiten gebracht dat de merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom in de komende 1 á 2 jaar zouden gaan verdwijnen, maar eerder dan verwacht kwam het nieuws dat KPN al per 1 mei stopt met het aanbieden van nieuwe Telfort internetpakketten. Je leest daar meer over in ons blog KPN stopt met Telfort.

Overigens verdwijnen niet alle zelfstandige merknamen binnen KPN. Het merk Solcon blijft bijvoorbeeld gewoon bestaan.

Actiecomité ‘XS4ALL moet blijven’

Het actiecomité ‘XS4ALL moet blijven’ heeft zich vanaf het moment dat bekend werd dat KPN wil stoppen met het merk XS4ALL ingezet voor het behoud van dit bedrijf. Zij zijn een petitie gestart die inmiddels door 53.000 mensen in ondertekend. Ook hebben zij contact gezocht met KPN om samen te kijken of er mogelijkheden zijn voor het behoud van het merk of eventuele alternatieven.

Tijdens de jaarvergadering heeft de directie van KPN veel commentaar gekregen op het stoppen van XS4ALL. Zij kregen veel kritische vragen van beleggers die het niet slim vinden van KPN om te stoppen met een bedrijf dat zo’n loyale klantengroep heeft.

Ondanks alle commentaar benadrukte Maximo Ibarra nogmaals dat XS4ALL echt gaat verdwijnen en dat deze beslissing niet van de een op de andere dag is genomen. Wel heeft Ibarra aangeboden in gesprek te gaan met de vertegenwoordigers van het comité ‘XS4ALL moet blijven’.

In de tussentijd heeft het actiecomité niet stilgezeten en zijn zij bezig te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het oprichten van een nieuwe aanbieder van internet en televisie in Nederland met hetzelfde gedachtegoed als XS4ALL. Dit zouden zij bijvoorbeeld in samenwerking met Ziggo kunnen gaan doen. Details zijn op dit moment nog niet bekend.

Wanneer stopt KPN met XS4ALL?

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de merknaam XS4ALL gaat verdwijnen. Wanneer dit wel gebeurt gaat er voor klanten van XS4ALL in principe niets veranderen. Klanten houden gewoon het product en de service die zij nu ook ontvangen. Het is vanaf dat moment alleen niet meer mogelijk nieuwe XS4ALL internetpakketten aan te vragen.

Wil jij nu het nog kan kiezen voor de goede service en het betrouwbare internet van XS4ALL? Doe dan nu de postcode check. Je ontdekt binnen een minuut of XS4ALL leverbaar is op jouw adres en kunt de verschillende pakketten vergelijken met andere internet providers.