• 100% onafhankelijk 100% onafhankelijk
  • 100% Gratis 100% Gratis
  • Gratis helpdesk!
    Gratis helpdesk!
    Bel 088 3232 032
Filters
Algemeen
Toon resultaten
Mobiel abonnement bij
Kosten per maand
tot €
Contractduur
Levertijd
Providers
Internet
Downloadsnelheid
Mb t/m
Mb
Uploadsnelheid
Mb t/m
Mb
Verbindingstype
Internet extra
TV
Favoriete zenders
TV Extra
Bellen
Bellen extra
Toon resultaten

Internetsnelheid; hoeveel Mbit/s heb je nodig?

1 minuut en 48 seconden leestijd

Internetsnelheid; hoeveel Mbit/s heb je nodig?

Vraag jij je ook wel eens af welke internetsnelheid je nu echt nodig hebt? Ik vertel je daar graag meer over.

Up- en downloadsnelheid

Als eerste vertel ik je meer over de downloadsnelheid. Deze wordt uitgedrukt in Mbit/s. Dit zijn het aantal megabits per seconde. Je ziet aan de downloadsnelheid hoe snel je bestanden vanaf het internet binnen kunt halen. Het gaat om de snelheid waarmee je bijvoorbeeld een internetpagina opent of een filmpje bekijkt op YouTube. Voor bijna alle internet gebruikers is de downloadsnelheid het belangrijkste.

Dan heb je nog de uploadsnelheid. Ook deze wordt uitgedrukt in Mbit/s. Uploaden is het via internet versturen van bestanden. Bijvoorbeeld het verzenden van een e-mail of het uploaden van een foto op Instagram of Facebook. Er wordt in de meeste gevallen meer gedownload dan geüpload. Vaak is de uploadsnelheid die providers je bieden lager dan de downloadsnelheid, behalve bij glasvezel internet. Daar is de up- en downloadsnelheid gelijk.

Tot 12 Mbit/s

Met deze internetsnelheid kun je gebruik maken van alleen internet, je kunt dan het beste televisie kijken via de kabel, digitenne of schotel. Deze snelheid is niet stabiel genoeg om gebruik te maken van Interactieve TV.

Tot 20 Mbit/s

Met 20 Mbit/s kun je al wat meer. Deze internetsnelheid is voldoende voor 1 televisie, 1 laptop of computer en 2 mobiele telefoons. Het is een geschikte snelheid wanneer je alleen gebruik maakt van het internet en/of niet meer dan 2 tot 3 apparaten tegelijkertijd gebruikt in huis.

40 tot 50 Mbit/s

Deze internetsnelheid is prima voor een gemiddeld gezin. Het gebruik van 2 televisies, 2 laptops of computers en 2 mobiele telefoons tegelijk is geen probleem. Wanneer je 3 televisies en laptops of computers tegelijkertijd wilt gebruik raad ik je aan te kiezen voor 50 Mbit’s.

80 tot 100 Mbit/s

Bestaat je huishouden uit 5 of meer personen? Of duurt het downloaden je toch wat te lang? Dan is dit een geschikte internetsnelheid voor jou. Tip! Kies ook voor deze snelheid als je thuis kinderen hebt die ruzie maken over het internet

Ben je benieuwd welke internetsnelheid je nu ontvangt? Doe dan onze speedtest en ontdek met onze postcodecheck welke internetabonnementen beschikbaar zijn op jouw adres.

Vul je postcode in om te zien welke providers leverbaar zijn op jouw adres.