Welke internetbrowsers zijn er?

Donderdag 12 Maart 2020 1 minuut en 30 seconden leestijd

Welke internetbrowsers zijn er?

Er zijn heel wat internetbrowsers te vinden. Maar welke internetbrowser werkt nou eigenlijk het snelst? Misschien is het veranderen van je internetbrowser wel de moeite waard. En als je wil veranderen, hoe doe je dit dan precies. In dit bericht vertellen wij je er alles over.

Allereerst zetten we alle verschillende internetbrowsers even voor je op een rijtje:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge
  • Internet Explorer
  • Apple Safari
  • Opera Browser

Een aantal van deze internetbrowsers kan je waarschijnlijk niet gebruiken omdat je geen laptop of computer heeft die deze internetbrowser ondersteunt. Zo kunnen Microsoft Edge en Internet Explorer alleen gebruikt worden op een Windows computer en Apple Safari alleen met Apple.

Hoe stel je een standaard browser in?

Bijna alle computers draaien op Windows (van Microsoft) of MacOS (van Apple), hierbij kan je zelf kiezen welke internetbrowser je als standaardbrowser wil instellen. Je kan eenvoudig zelf je standaardbrowser veranderen. Je kunt je standaardbrowser wijzigen door in je browser naar instellingen te gaan. Hier staat meestal direct een link om je huidige browser in te stellen als standaardbrowser. Bij Windows 10 ga je naar de instellingen van je computer om je standaardbrowser te wijzigen. Ga naar het Instellingen-scherm op Apps > Standaard apps > Webbrowser. Selecteer hier je browser.

Een keuze maken

Voorheen waren de verschillen tussen de browsers erg groot. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. De mogelijkheden van de verschillende browsers steeds meer op elkaar. Ook is het moeilijk om te zeggen welke browser nu echt het snelste is. Dit kan verschillen per test, het type website, je internetsnelheid en de versie van de website.

De keuze voor de internetbrowser die bij jou past is vooral afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt en welke je zelf handig vindt om te gebruiken. En dat is een kwestie van uitproberen.