Spotify op je TV

Donderdag 16 April 2020 2 minuten en 2 seconden leestijd

Spotify op je TV

Een van de bekendste muziekapps van het moment is Spotify. Veel mensen luisteren hier naar via hun smartphone, tablet en laptop. Maar wat is Spotify en hoe kan je Spotify luisteren via je televisie? In dit bericht vertellen we je er alles over.

Wat is Spotify?

Spotify is een muziekdienst waarbij je toegang hebt tot miljoenen nummers via één app. Deze nummers stream je op het moment dat je muziek afspeelt. Dit betekent dat wanneer je muziek luistert, de nummers van het internet worden gedownload. Het is ook mogelijk om nummers te downloaden en deze offline te luisteren. Hiervoor heb je wel een Premium account voor nodig.

Gratis Spotify of Premium Spotify?

Zonder abonnement maak je gebruik van de gratis versie van de app. Wanneer je gebruik maakt van de Premium versie kan je muziek downloaden en luisteren waar je ook bent, heb je geen advertentieonderbrekingen (dit heb je bij de gratis versie wel af en toe) en kan je onbeperkt nummers overslaan. Binnen Premium heb je drie verschillende opties: Premium individueel, Premium Family en Premium Student. Bij Premium Individueel kan je alle Premium-voordelen gebruiken voor één account. Bij Premium Family heb je alle voordelen voor tot zes accounts en bij Premium Student heb je alle voordelen voor één account maar tegen een studentenprijs.

Spotify op je TV

Het is mogelijk om Spotify af te spelen rechtstreeks vanaf je tv. Je gebruikt hierbij je telefoon, tablet of desktop als afstandsbediening. Hieronder vind je een stappenplan waardoor je snel gebruik kan maken van Spotify op jouw televisie.

Eerst moet je de volgende drie stappen doorlopen.

1. Zorg dat je een telefoon, laptop of tablet met de meest recente Spotify-app. Let er dus op dat er geen updates klaarstaan. Staan deze er wel? Zorg dat je dit eerst doet.

2. Voeg een ander apparaat toe dat Spotify ondersteunt of voorzien is van de app. Dit kan je televisie zijn maar bijvoorbeeld ook een soundbar of luidspreker.

3. Zorg dat alle apparaten verbonden zijn met hetzelfde netwerk en dat je bent ingelogd bij Spotify.

Je bent er nu bijna. Doorloop nu de volgende drie stappen en je kan muziek luisteren.

1. Open de Spotify-app op je telefoon, laptop of tablet.

2. Klik op een nummer en klik linksonder in je scherm op ‘Beschikbare apparaten’.

3. Selecteer het apparaat waarop je wil dat Spotify af gaat spelen en je kan beginnen met luisteren.