Hoe kun je je internet storingen oplossen?

Dinsdag 11 December 2018
Laatste update: Donderdag 14 Mei 2020 2 minuten en 39 seconden leestijd

Hoe kun je je internet storingen oplossen?

Ken je dat? Je wilt snel even iets opzoeken op het internet of hebt je net verheugd op een avondje Netflix kijken en dan heb je een internet storing. Heel vervelend natuurlijk en iets wat je snel opgelost wilt hebben. Daarom krijg je van ons deze tips en kun je zelf snel en makkelijk je internet storingen oplossen.

De eerste stap om internet storingen op te lossen is contact opnemen met je internet provider. Je kunt dan controleren of er iets aan de hand is waardoor je een internet storing hebt. De meeste internet providers bieden jou een makkelijke check op hun website. Je voert je postcode en huisnummer in en ziet direct of er een storing is op jouw huisadres. Is dit niet het geval dan ga je naar de volgende stappen…

Zelf je internet storingen oplossen

1. Check als eerste je modem. Doen alle lampjes op het modem het goed? Werkt dit allemaal goed dan kun je je modem resetten of haal deze even van de stroom. En vergeet niet je extra internetpunt (router of access point), als je deze hebt, opnieuw op te starten.

2. Het kan gebeuren dat je Wifi-apparaat niet met het juiste netwerk contact maakt. Heb je bijvoorbeeld onlangs gegeten bij een restaurant in de buurt dan kun je nog ingelogd zijn op hun Wifi. Is dit het geval, verbreek dan de verbinding en maak opnieuw verbinding met je eigen internetnetwerk. Het zou ook kunnen dat je Wifi uitstaat, vergeet dit niet te checken.

3. We gaan verder met je internet storingen oplossen. Ga binnen 5 meter afstand van je modem staan. Heb je nu wel weer een verbinding en kun je internetten? Dan is het een optie om over te schakelen naar een andere frequentie: 5 GHz. Bijna alle routers, Wifi repeaters of draadloze modems sturen een signaal op 2,4GHz of 5 GHz. Je kunt met 2,4GHz grotere afstanden overbruggen, maar hebt dan wel langzamer internet. Op 5 Ghz bereik je een hogere internetsnelheid, maar heb je een minder ver bereik.

4. Sluit je laptop of pc rechtstreeks aan op je modem en controleer of je dan wel een internetverbinding hebt. Doet je internetverbinding het dan wel, dan kan het probleem aan de Wifi-ontvanger in je laptop of pc liggen. De internet storing kan ook door je kabel komen. Controleer of deze goed is aangesloten en test of deze nog goed werkt door een andere kabel aan te sluiten tussen je laptop of pc en modem.

5. Je kunt ervoor kiezen om je Wifi-netwerk uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld een router als extra Wifi-punt gebruiken of koop een Wifi repeater.

We hopen dat dit stappenplan jou helpt met je internet storingen oplossen. Heb je na het volgen van de stappen nog steeds geen internetverbinding? Neem dan contact op met je internetprovider. Jullie kunnen dan samen kijken waar het probleem ligt.

Heb je geen zin in internet storingen oplossen?

Heb jij steeds last van internet storingen en heb je geen zin meer om deze op te lossen? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om over te stappen naar een andere internet aanbieder.

Met onze handige postcodecheck controleer je nu snel welke providers en internetpakketten leverbaar zijn op jouw adres.