100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Hoe stel je de afstandsbediening bij KPN in?

Vrijdag 28 Januari 2022 4 minuten en 21 seconden leestijd

Hoe stel je de afstandsbediening bij KPN in?

Als jij een abonnement met tv hebt afgesloten, ontvang je alle benodigde apparatuur thuis. Maar als je de apparatuur hebt ontvangen, moet je het natuurlijk ook instellen. Een van de dingen die ingesteld moet worden is de afstandsbediening. De afstandsbediening werkt altijd al meteen met het tv kastje, dit is al voorgeprogrammeerd. Om ook je tv te bedienen met deze afstandsbediening moet je deze ook koppelen.

KPN heeft meerdere soorten afstandsbedieningen. Voor elke afstandsbediening heeft ze een uitleg. Hoe je de afstandsbediening instelt komt wel overeen, maar het kan per afstandsbediening iets afwijken. De afstandsbediening die het meest voorkomt is de witte afstandsbediening voor interactieve tv, deze gaan wij dan ook als voorbeeld gebruiken. Op de website van KPN vind je de uitleg van alle afstandsbedieningen.

Stappenplan afstandsbediening instellen

Van deze interactieve afstandsbediening bestaan 2 versies. Versie C3 is meegeleverd tot november 2014, versie D3 is meegeleverd vanaf december 2014. Je kunt zien welke versie jij hebt door het klepje van de batterij te verwijderen. Het nummer staat in de cirkel boven de batterijen. Wanneer jij de versie hebt aangeklikt geef je de merknaam van je televisie op. Op basis van jouw televisiemerk moeten er namelijk naar codes gezocht worden.

Volg de volgende stappen:

 1. Doe je televisie aan;
 2. Druk 5 seconden op de stopknop tot het rode lampje rechtsboven 2 keer knippert;
 3. Voer de tv-code in met de afstandsbediening. Ter bevestiging knippert het rode lampje 2 keer;
 4. Druk de uitknop linksboven in om de tv in te schakelen;
 5. Schakelt je tv uit? Dan is je afstandsbediening juist gekoppeld.

Je kunt nu met de afstandsbediening je tv scherm en je tv kastje in- en uitschakelen.

Stond jouw televisiemerk er niet tussen? Probeer dan de volgende stappen.

 1. Doe je televisie aan;
 2. Druk 5 seconden op de menu knop tot het rode lampje op de afstandsbediening tweemaal knippert;
 3. Voor de code 20 in. Het rode lampje op de afstandsbediening knippert twee keer en gaat constant branden;
 4. Richt de afstandsbediening op de televisie en druk op de uitknop linksboven totdat de televisie uitspringt. Zodra deze uitspringt laat je de knop meteen los;
 5. Je afstandsbediening is ingesteld. Je kunt dit controleren door je tv weer aan te zetten. Als hij aan gaat is hij goed verbonden.

Hoe werkt de afstandsbediening voor interactieve tv?

Met de afstandsbediening van interactieve tv bedien je zowel de tv ontvanger als je eigen tv. Je hebt dus maar 1 afstandsbediening nodig. Bovenop de afstandsbediening zitten twee aan-en uit knoppen. Met deze knoppen kun je de tv ontvanger en de tv aanzetten. Omdat het om interactieve tv gaat kun je televisieprogramma’s opnemen, live pauzeren of terugkijken vanaf het begin. Op de afstandsbediening vind je dan ook een knop met een pauze- en play teken. Zit jij op een programma die je graag later wilt kijken? Dan kun je op de ‘rec’ knop drukken. Zo wordt het programma direct opgenomen. Wil je het programma graag vanaf het begin kijken? Dat kan met de groene knop.

Door op de ‘menu’ knop te drukken vind je alle opties van je interactieve tv. Hiermee ga je bijvoorbeeld naar de Videotheek of naar KPN presenteert. Met de pijltjes kun je eenvoudig navigeren door het menu. Door de knop ‘gids’ open je de tv-gids van jouw zenders. Je kunt zien wat er op tv is en je kunt opnames inplannen. Door de ‘radio’ knop schakelt tv over naar radio en kun je naar jouw favoriete stations luisteren.

Helemaal rechtsonder op de afstandsbediening vind je ook nog een knop voor Teletekst. Wekelijks gebruiken miljoenen mensen teletekst. Je krijgt toegang tot de teletekstpagina’s van de verschillende tv-zenders.

Doet je afstandsbediening het niet meer?

Het is heel vervelend als je afstandsbediening niet meer werkt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om hem weer aan de praat te krijgen. Er zijn verschillende oorzaken waarom de afstandsbediening niet meer kan werken. Wij zetten voor jou op een rij wat je zou kunnen doen:

 • Haal de batterijen uit je afstandsbediening en stop ze er opnieuw in, of vervang ze.
 • Stel je afstandsbediening opnieuw in.
 • Herstart je tv-ontvanger door de stekker 30 seconden uit het stopcontact te halen of door de stroomkabel uit het tv kastje te halen.

Werkt dit allemaal niet? Dan is de kans groot dat je afstandsbediening kapot is. Je kunt dan gratis een nieuwe aanvragen.

Wie is KPN?

KPN is een innovatie internet en tv provider die de afgelopen jaren niet stil heeft gezeten. Zo heeft ze vele primeurs , zoals uitzending gemist, live pauzeren en interactieve tv. Bij KPN kun je kiezen tussen meerdere internetabonnementen. Namelijk ‘alleen internet’, ‘internet & tv’, ‘internet & bellen’ en ‘alles-in-1’. Met het tv-abonnement van KPN ontvang je ruim 65 zenders in het basispakket, waarvan meer dan 48 in HD.

Ben jij benieuwd op KPN leverbaar is op jouw adres? Doe dan bij ons de gratis postcodecheck.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een Youtube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking