100% onafhankelijk
100% gratis
Hulp? Bel 088 3232 032

Wat betekent ISP?

Woensdag 12 december 2012 1 minuut en 21 seconden leestijd

Wat betekent ISP?

De term ISP staat voor Internet Service Provider. dus eigenlijk voor internetprovider. Een organisatie of persoon die diensten levert op of via het internet aan zowel consumenten als zakelijke klanten. Dit kunnen internet verbindingen zijn maar ook andere diensten welke via het internet worden aangeboden. Je hebt eigenlijk drie categoriën hierin.

Internet Access Provider

De afkorting IAP staat voor Internet Access Provider. Dit betreffen organisaties welke consumenten voorzien van een verbinding met het internet. Dit kan zowel om een vaste bekabelde verbinding voor bijvoorbeeld een computer gaan, maar ook voor mobiel internet op laptop, tablet of smartphone. Dit kan via ADSL, VDSL, kabel, glasvezel internet en 4G internet.

Internet Service Provider

Een ISP, internet service provider gaat nog een stapje verder dan een IAP. Een ISP levert namelijk naast de aansluiting voor het internet vaak extra diensten. Zoals de mogelijkheid om een eigen website te maken, een eigen emailadres te nemen en toegang tot nieuwsgroepen (ook wel bekend als usenet). Steeds meer Internet Acces Providers bieden deze services ook aan waardoor het verschil tussen IAP en ISP nog nauwelijks bestaat.

Internet Hosting Provider

Een IHP, internet hosting provider levert naast alle bovenstaande diensten ook nog speciale diensten voor het hosten van een eigen website. Zoals domeinregistratie en meer geavanceerdere serverruimte. In Nederland zijn vooral KPN en XS4ALL bekend als internet hosting providers.

Heb jij een provider die geen webhosting diensten aanbiedt? Kies dan voor snelle webhosting bij een webhosting firma die zich bezig houden met het online houden van websites.

p>