Wat is een Wifi versterker?

Dinsdag 11 februari 2020 1 minuut en 51 seconden leestijd

Wat is een Wifi versterker?

Heb je een goede en stabiele internetverbinding maar merk je dat niet alle plaatsen in huis dit hebben? Dan is een wifi versterker ideaal voor jou. In dit bericht vertellen we je wat een wifi versterker is, hoe deze werkt en de voor- en nadelen hiervan.

Hoe werkt een wifi versterker?

De naam zegt het natuurlijk eigenlijk al een beetje. Een wifi versterker is een apparaat dat het wifi signaal versterkt.  De wifi versterker pikt het signaal op van je router en herhaalt dat. De wifi versterker zendt het signaal dus nog een keer uit. Stel je router hangt in de meterkast maar op zolder heb je nauwelijks verbinding. Plaats dan de wifi versterker ergens tussen de meterkast en de zolder. De afstand tot de router is nu velenmalen kleiner. De wifi versterker pikt het signaal van de router op en stuurt het naar de zolder. Je ontvangt hierdoor het signaal op volle sterkte.

Voordelen van een wifi versterker

Een wifi versterker heeft veel voordelen. Allereerst vergroot je het bereik van je wifi verbinding. Door een wifi versterker kan je ook op moeilijk bereikbare plaatsen in huis draadloos internet gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat je op meerdere plaatsen in huis sneller en stabieler internet hebt. Het is een goedkope oplossing wanneer je last hebt van een slecht wifi bereik.

Nadelen van een wifi versterker

Helaas zitten er ook nadelen aan een wifi versterker. Niet in iedere situatie is een wifi versterker een oplossing voor slecht wifi bereik. In een wifi versterker zit een radio. Deze radio kan maar één ding tegelijk. Dit houdt in dat de wifi versterker het signaal kan ontvangen of versturen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je wifi juist trager of minder stabiel wordt. Want de wifi versterker ontvangt het signaal van de router of zendt dat signaal door naar jouw laptop. Ook moet je er goed op letten dat bij de aankoop van een wifi versterker wel werkt bij jouw router.

Er zitten dus voor- en nadelen aan het gebruiken van een wifi versterker. Naast een wifi versterker zijn er ook andere oplossingen om onstabiele en trage wifi verbinding. Wij van Providercheck hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.