100% onafhankelijk
100% gratis
Laagste prijsgarantie

Wat is KPN webmail?

Dinsdag 21 Januari 2020
Laatste update: Maandag 8 Augustus 2022 3 minuten en 11 seconden leestijd

Wat is KPN webmail?

Ben jij klant van KPN en wil je overal ter wereld toegang tot je e-mail? Dat kan! KPN biedt namelijk KPN webmail aan aan al haar klanten. Je kunt hier dus al gebruik van maken zodra jij een internet abonnement bij KPN afneemt. Het enige wat je nodig hebt is een computer, mobiele telefoon, laptop of tablet met een internetverbinding en een browser. Om je KPN webmail te kunnen openen heb je nog een e-mailadres en een wachtwoord nodig. Deze krijg je opgestuurd van KPN in een brief.

Je kunt inloggen via KPN met de volgende accounts: kpn.nl, planet.nl, kpnplanet.nl, kpnmail.nl, hetnet.nl, freeler.nl, netmail.nl en wxs.nl.

Altijd en overal mailen

Door middel van KPN webmail kun je dus altijd en overal gebruik maken van je mail, als het apparaat waar je gebruik van maakt maar verbonden is met het internet. Het enigste wat je hoeft te doen is naar de webpagina te gaan en in te loggen. Zoals we je net al vertelde, kan je je webmail ook ontvangen op een mobiele telefoon en/of een tablet. Dit kan eenvoudig via IOS (Apple) en Andriod (Samsung). Vanuit deze webmail is het mogelijk om e-mails te lezen, ontvangen, versturen, etc. Wil je graag een KPN e-mailadres maar heb je nog geen KPN internet. Check dan eenvoudig en snel via onze postcodecheck of KPN leverbaar is op jouw adres.

Hoe log je in via KPN webmail?

Heb je KPN internet en wil je graag inloggen? Met een paar eenvoudige stappen, ben je zo ingelogd en is je webmail klaar voor gebruik.

  1. Ga naar de inlogpagina van KPN webmail: Webmail van KPN is overal te gebruiken. Let er wel op dat alleen de volgende browsers worden ondersteund: Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox en Opera. Let op: Je moet wel de laatste versie van deze browser gebruiken zodat de veiligheid kan worden gegarandeerd. 
  2. Log in met je inloggegevens: Bij gebruikersnaam vul je je e-mailadres in en bij wachtwoord, het ontvangen wachtwoord van KPN. Deze ontvang je in een brief van KPN.
  3. Klik op Inloggen: Je wordt nu automatisch doorgelinkt naar de inbox van je KPN webmail.

Ben je je wachtwoord kwijt? Deze kun je zelf wijzigen met je klantnummer. Je kunt het wachtwoord alleen wijzigen als je verbonden met het thuisnetwerk. Je kunt je klantummer vinden op je factuur en op de afschrift van je bank.

Het kan ook voorkomen dat je e-mailbox vol zit. Als dit zo is dan kun je geen berichten meer ontvangen. In dit geval moet je berichten verwijderen zodat er weer ruimte gemaakt wordt voor nieuwe berichten. Dit kun je heel makkelijk doen door de berichten die je wilt verwijderen te selecteren. Na het selecteren kun je de berichten verwijderen door op de prullenbak te klikken.

Maak je al gebruik van een ander e-mail adres zoals Gmail of Outlook? Je kunt deze e-mailadressen ook samenvoegen in de KPN Webmail omgeving. Zo heb je een gecombineerde postvak IN voor al je e-mail. Als je een mail wilt versturen dan kun je kiezen vanuit welk adres je het wilt versturen. Dit doe je door links in het menu op ‘ e-mailaccount toevoegen’ te klikken. Je kunt inloggen met de gebruikersnaam en wachtwoord van het e-mailadres die je toevoegt. Als KPN de aanbieder kent vult ze de juiste instellingen voor je in. Als KPN de aanbieder niet kent moet je zelf de IMAP of SMTP instellingen invoeren.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.

Terug naar vergelijking
Terug naar vergelijking