Wat is Ping?

Woensdag 8 Februari 2023 3 minuten en 41 seconden leestijd

Wat is Ping?

Als je internet aan het vergelijken bent wil je natuurlijk ook een goede internetsnelheid. Als je onderzoek doet naar een internetsnelheid kan je de term ping tegenkomen. Ping berekent de reactiesnelheid van een server, dat wordt uitgedrukt in milliseconden. Dit is de vertragingstijd tussen een apparaat en een server. Hoe hoger de Ping is, hoe meer vertraging er is.

Wat is een ping snelheid?

Ping is niet je internetsnelheid zelf, maar het komt bovenop de snelheid van het dataverkeer. Ping snelheid wordt uitgedrukt in milliseconden. Hoe hoger het getal, hoe slechter de ping snelheid is. Een ping snelheid van 30ms is dus beter dan een ping snelheid van 50ms. Dit is anders dan bij je internetsnelheid. Hier geldt, hoe hoger het getal hoe sneller je internet. Je kunt dus niet ping gebruiken om de snelheid van je internet verbinding te meten.

Ping is het signaal dat van jouw apparaat naar een host gestuurd wordt, zoals een ander apparaat of server. Door middel van ping kun je dus eigenlijk controleren of een connectie tussen twee punten mogelijk is. Het versturen van een ping signaal heeft twee doelen, namelijk kijken of er een host beschikbaar is en meten hoe lang het duurt voordat je een reactie krijgt van een host. De tijd die je moet wachten voordat je een reactie krijgt van een host is een vertragingstijd. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk vertraging, dus een zo laag mogelijke ping tijd. Vooral tijdens online gamen is dit heel erg belangrijk. Je wilt tijdens een online spel natuurlijk niet achterlopen op de rest van de spelers.

Wat is een goede ping?

De gemiddelde ping tijd is tussen de 30ms en 50ms. Maar als je een fanatieke online gamer bent kan dit al heel erg traag voor je zijn. Wat is een goede ping tijd bij jouw internetverbruik? Wij zetten het voor je op een rij:

• Minder dan 30ms: Dit is een uitstekende tijd met bijna geen vertragingen. Voor online gamen is dit ideaal.
  • 30 tot 50ms: Dit is een gemiddelde ping tijd, voor online gamen is het nog acceptabel.
  • 50 tot 100ms: Als je het internet alleen gebruikt om te surfen is deze tijd prima, tijdens het online gamen merk je al dat de reactietijd wat trager wordt.
  • 100 tot 500 ms: Dit is een hele trage ping tijd. Tijdens het surfen zul je het niet erg merken, maar tijdens het online gamen stoort dit wel heel erg.
  • Meer dan 500ms: Deze ping tijd is altijd merkbaar, ook wanneer je alleen aan het surfen bent. Voor online gamen is het onbruikbaar.

Hoe kun je je ping verlagen?

Er zijn een aantal punten die een hoge ping kunnen veroorzaken, zoals je internet provider, je type internet verbinding, je firewall, je bandbreedte en je locatie. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je ping lager wordt? Wij hebben een aantal tips!

• Glasvezelinternet heeft de laagste ping tijd, kabelinternet heeft ook een redelijk lage ping tijd. DSL internet heeft de hoogste ping tijd. Als je veel online games speelt kun je dus beter glasvezel- of kabel internet afsluiten.
  • In huis maak je vaak gebruik van wifi. Voor een lagere ping kun je je apparaat het beste verbinden via een internet kabel. Zo heb je stabieler internet en een hogere internetsnelheid.
  • Zorg ervoor dat je router op een goede plek in het huis staat, zoals een hoge en open plek. Zo kan niets je router blokkeren en blijft het signaal sterk.
  • Zorg voor een optimale bandbreedte. Je kunt bijvoorbeeld apparaten ontkoppelen van het internet die je op dat moment niet gebruikt. Zorg er ook voor dat je geen grote bestanden download terwijl je aan het gamen bent, daardoor wordt je ping namelijk hoger.
  • Zorgt ervoor dat je apparaat virusvrij blijft.
  • Ga je gamen? Zorg er dan voor dat je geen andere programma’s open hebt staan en selecteer de dichtstbijzijnde server.

Heb je nog geen goede internet provider of wil je kijken of er een ander type verbinding mogelijk is op jouw adres? Doe dan onze gratis postcodecheck om te kijken naar de mogelijkheden op jouw adres!

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Dan kun je ons volgen via onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast hebben wij ook een YouTube kanaal waar wij onder andere uitleg- en handleidingvideo’s plaatsen.